Куди їхати у серпні

На кого залишити улюбленця

Як зміцнити імунітет

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Як приготувати полуничний пиріг: рецепти солодкої випічки на будь-який смак

Рецепти пирога з полуницею з фото

Пиріг з полуницею – один з найпопулярніших літніх десертів. Рецептів приготування цієї солодкої випічки велика кількість і варто обов'язково спробувати хоча б кілька варіантів полуничних пирогів.

Тісто для пирога з полуницею може бути будь-яким: пісочним, дріжджовим, бісквітним, масляним. Ягоди для випічки можна використовувати як свіжі, так і заморожені. Останнім потрібно буде дати відтанути і злити зайвий сік.

Пиріг з полуницею і сметаною

Полуничний пиріг зі сметаною
Полуничний пиріг зі сметаною / Фото: freepik.com

Складові:

Для тіста:

  • 185 г борошна
  • 100 г м'якого масла
  • 35 г цукрової пудри
  • Дрібка солі
  • 1 яйце

Читайте також:

Для начинки:

  • Велика жменя полуниці
  • 300 г сметани
  • 100 г цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 1.5 ст.л. борошна
  • 1 ст.л. крохмалю

Дивіться відео, як зробити вино з полуниці:

Спосіб приготування:

  1. Замісити тісто з усіх інгредієнтів. Викласти його в роз'ємну форму, застелену пергаментним папером. Сформувати бортики, наколоти поверхню виделкою і поставити в холодильник, поки готується начинка.
  2. Для начинки змішати сметану, цукор, ваніль, борошно і крохмаль. Полуницю помити, видалити хвостики і нарізати пластинками.
  3. Викласти ягоди на тісто, щоб вони повністю покривали дно. Залити сметаною начинкою.
  4. Відправити в розігріту до 180 °С духовку приблизно на 40 хвилин. За цей час тісто має підрум'яниться, а заливка загуснути.
  5. Остудити пиріг в холодильнику і за бажанням посипати цукровою пудрою.

Пиріг з полуницею на кефірі

Полуничний пиріг на кефірі
Полуничний пиріг на кефірі / Фото: Depositphotos

Складові:

  • 200 г борошна
  • 200 г цукру
  • 100 г кефіру
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 6 ст.л. вершкового масла
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. ванілі
  • 100 г полуниці

Спосіб приготування:

  1. Змішати борошно з цукром і розпушувачем.
  2. Потім додати масло кімнатної температури, зробити крихту за допомогою пальців або міксером.
  3. Потім додати яйце, кефір і ваніль. Перемішати до однорідності.
  4. Викласти тісто у форму для запікання.
  5. Прикрасити ягодами (великі потрібно нарізати) і відправити запікатися в розігріту до 180 ° С духовку на 20-30 хвилин.
  6. Коли пиріг стане золотистим зверху, перевірити його готовність зубочисткою.
  7. Дістати з духовку, остудити і посипати цукровою пудрою.

Пиріг з полуницею на молоці

Полуничний пиріг на молоці
Полуничний пиріг на молоці / Фото: Depositphotos

Складові:

  • 1 велике яйце
  • 140-170 г цукру
  • 80 г вершкового масла (розм'якшеного)
  • 125 мл молока
  • 170 г борошна
  • 1,5 ч.л. розпушувача
  • 0,5 ч.л. солі
  • 1 ч.л. ванільного екстракту
  • 500 г полуниці
  • 2 ст.л. цукрової пудри для посипання

Спосіб приготування:

  1. Полуницю помити, обсушити і розрізати навпіл.
  2. Просіяти борошно з розпушувачем і сіллю.
  3. Збити цукор з розм'якшеним маслом.
  4. Додати яйце, молоко і збити до однорідності.
  5. Додати в тісто суху суміш (мука, сіль, розпушувач), збити. Тісто вийде консистенції сметани.
  6. Дно форми застелити папером для випічки, боки форми змастити маслом. Вилити тісто. Зверху викласти порізану полуницю.
  7. Випікати в розігрітій до 180 °С духовці протягом 10 хвилин, потім температуру знизити до 160 ºС і випікати ще близько 50 хвилин.
  8. Готовий пиріг повністю остудити, не виймаючи з форми. Потім перекласти на блюдо і посипати цукровою пудрою.

Пиріг з полуницею з дріжджового тіста

Дріжджовий полуничний пиріг
Дріжджовий полуничний пиріг / Фото: Depositphotos

Складові:

Для опари:

В тренді
  • 15 г дріжджів
  • 150 г пшеничного борошна
  • 150 мл молока

Для тесту:

  • 350 г пшеничного борошна
  • 175 мл молока
  • 2 яйця
  • 1 яєчний жовток
  • 50 г цукру
  • 2 г солі
  • 125 г вершкового масла

Для начинки:

  • 500 г свіжої або замороженої полуниці
  • 150 г цукру
  • Цедра 1 апельсина
  • 30 г ягідного джему

Спосіб приготування:

  1. Для опари розчиніть дріжджі в молоці, змішайте з борошном, накрийте кришкою і залиште для бродіння на 1 годину.
  2. Ягоди помийте і обсушіть, видаліть плодоніжки. Замороженій полуниці дайте відтанути в друшляку.
  3. Перекладіть опару в чашу міксера, додайте інші інгредієнти і замісити гладке, м'яке тісто. Перекладіть його в злегка змащену олією миску, накрийте плівкою або кришкою і залиште в теплі на 1 годину.
  4. Перекладіть тісто на присипану борошном робочу поверхню і розділіть на дві нерівні частини.
  5. Змастіть дно і бортики форми діаметром 28-30 см вершковим маслом. Викладіть більшу частину тіста, розподіліть руками. Накрийте плівкою і залиште для вистоювання на 45-60 хвилин.
  6. Меншу частину тіста розкачати в прямокутник товщиною 5 мм, наріжте смужки шириною 5-7 мм і на папері або змащеній маслом плівці, сформуйте решітку. Прикрийте плівкою і дайте підійти.
  7. Розігрійте духовку до 190 ° С.
  8. Цукор розітріть з апельсиновою цедрою. Змастіть нижню частину тесту джемом. Викладіть на джем полуницю, посипте цукром і накрийте решіткою Закріпіть кінці решітки. Змастіть поверхню пирога злегка збитим яйцем і поставте в духовку.
  9. Випікайте пиріг 40-50 хвилин, поки поверхня не стане золотистою. Нижній шар тіста повинен повністю пропектися.
  10. Готовий пиріг остудіть на решітці в формі 10-15 хвилин, потім дістаньте з форми і охолодіть до кімнатної температури.

Літній пиріг з полуницею

Полуничний пиріг з сиром
Полуничний пиріг з сиром / Фото: Depositphotos

Складові:

Для тесту:

  • 150 г вершкового масла або маргарину
  • 150 г цукру
  • 2 ч.л. ванільного цукру
  • 1 яйце
  • 200-300 г борошна
  • 2 ч.л. розпушувача (або 1 ч.л. гашеної соди)

Для начинки:

  • 600 г сиру
  • 4 яйця
  • 150 г цукру
  • 100 г крохмалю
  • 300 г ягід
  • Цукрова пудра – для прикраси

Спосіб приготування:

  1. Масло розтерти з цукром і ваніллю. Додати яйце, перемішати. Всипати розпушувач і борошно, замісити тісто. Охолодити протягом 30 хвилин.
  2. Викласти тісто в роз'ємну форму діаметром 26 см і зробити бортики. Наколоти виделкою і відправити в духовку на 10-15 хвилин.
  3. Приготувати начинку. Відокремити білки від жовтків. Жовтки розтерти з цукром. Додати сир, добре перемішати (якщо ви хочете домогтися однорідної консистенції, сир потрібно заздалегідь протерти через сито). Додати крохмаль, перемішати.
  4. Білки збити з дрібкою солі. Додати в сирну масу, акуратно перемішати ложкою.
  5. Сирну масу викласти на тісто, розрівняти.
  6. Кілька ягід залишити для прикраси. В решту полуницю додати 1 ст.л. цукру, подрібнити блендером або просто розім'яти виделкою.
  7. На сирну масу викласти ягідну суміш. Поставити пиріг в розігріту до 180 ° С духовку, випікати протягом 60 хвилин.
  8. Готовий пиріг повністю остудити, потім посипати цукровою пудрою і прикрасити свіжими ягодами.

Пиріг з полуницею на деку

Полуничний пиріг на деку
Полуничний пиріг на деку / Фото: Depositphotos

Складові:

Для тіста:

  • 200 г вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 2 яйця
  • 300-400 г борошна
  • 100 г кукурудзяного крохмалю
  • 1 щіпка солі

Для начинки:

  • 1 яйце
  • 50 г цукру
  • 150 г сиру
  • 12-15 ягід полуниці
  • Цукрова пудра

Спосіб приготування:

  1. Змішати в мисці яйця, цукор і розм'якшене вершкове масло.
  2. Добре перемішати. Додати борошно, крохмаль і сіль, замісити тісто.
  3. В окремій мисці змішати сир, яйце і цукор. Добре розім'яти виделкою.
  4. Тісто розділити на дві нерівні частини. Більшу частину тіста розподілити на деку і зробити бортики. Викласти начинку з сиру і розрівняти ложкою.
  5. Полуницю при необхідності розморозити, нарізати пластинками і викласти на сир.
  6. Меншу частину тіста прибрати в морозилку на півгодини і натерти зверху пирога на крупній тертці.
  7. Поставити в розігріту духовку на 40 хвилин при температурі 180 ° С.
  8. Дати трохи охолонути, посипати просіяною цукровою пудрою і розрізати пиріг на шматочки.

Пиріг з полуницею без масла: рецепт клафуті

Клафуті з полуницею
Клафуті з полуницею / Фото: Depositphotos

Складові:

  • 3 ст.л. цукру
  • 3 ст.л. + 1/2 ч л борошна
  • 1 яйце
  • Дрібка солі
  • 4 ст.л. вершків
  • 4 ст.л. молока
  • 1/2 ч.л. ванильної есенції
  • Полуниця
  • Цукрова пудра
  • Масло і цукор – для посипання форми

Спосіб приготування:

  1. Духовку нагріти до 180 ° С.
  2. Змастити маслом нероз'ємну форму для випічки, посипати борошном, зайву муку витрусити.
  3. У мисці злегка збити яйце, додати сіль, цукор, перемішати. Додати молоко, вершки, ваніль, все перемішати, але не збивати. Всипати борошно і акуратно перемішати.
  4. На дно форми викласти полуницю, зверху залити молочно-яєчною сумішшю.
  5. Запікати 40-50 хвилин. Дістати клафуті з духовки і за бажанням посипати цукровою пудрою.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом простого полуничного пирога в мультиварці . Сьогодні.Lifestyle також писали, як спекти пісочний полуничний пиріг з хрусткою крихтою .

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Їсти ягоди щодня
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як бюджетно оновити гардероб
Хакнути
Сольник зірки
DOROFEEVA
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
25 - 31 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Чи зможеш відрізнити дизайнерський одяг від речей з ринку?
Спробувати
Де купатися
Топ пляжів недалеко від Києва
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти