Головна Сьогодні

Як приготувати французький сирний суп за класичним рецептом

Рецепт гарячої і дуже смачної першої страви

Сирний суп – це гаряча страва родом із Франції. Його ніжний смак відмінно доповнюють нотки мускатного горіха і білого вина. Алкоголь під час приготування випаровується, залишаючи лише приємний аромат.

Сирний суп по-французьки

Французький сирний суп
Французький сирний суп
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 104 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 500 мл курячого бульйону
  • 75 г твердого сиру
  • 75 мл білого сухого вина
  • 2 яєчних жовтки
  • 1 ст. л. борошна
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 2 ст. л. крем-фреш або сметани
  • 1 щіпка мускатного горіха
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Візьміть невелику каструльку і розтопіть в ній шматочок вершкового масла.
  2. Всипте борошно. Помішуючи, обсмажте його до появи горіхового аромату.
  3. Додайте щіпку мускатного горіха, сіль і перець за смаком.
  4. В окремій каструльці з'єднайте сирі яєчні жовтки зі сметаною. Влийте біле вино і нагрійте, не доводячи до кипіння, щоб жовтки не згорнулися.
  5. Зменшіть вогонь до мінімуму, додайте яєчну суміш. Безперервно помішуйте протягом хвилини і відразу зніміть з плити.
  6. Додайте в суп тертий сир і добре розмішайте, щоб він розплавився.

Як подавати страву

Подавайте суп гарячим разом з грінками з багета.

Дивіться відео, як приготувати сирний суп з овочами:

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити сирний соус, а також ділилися рецептом сирного супу з камамбером.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти