Як приготувати французький сирний суп за класичним рецептом
Рецепт гарячої і дуже смачної першої страви
Сирний суп – це гаряча страва родом із Франції. Його ніжний смак відмінно доповнюють нотки мускатного горіха і білого вина. Алкоголь під час приготування випаровується, залишаючи лише приємний аромат.
Сирний суп по-французьки
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 104 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 500 мл курячого бульйону
- 75 г твердого сиру
- 75 мл білого сухого вина
- 2 яєчних жовтки
- 1 ст. л. борошна
- 1 ст. л. вершкового масла
- 2 ст. л. крем-фреш або сметани
- 1 щіпка мускатного горіха
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Візьміть невелику каструльку і розтопіть в ній шматочок вершкового масла.
- Всипте борошно. Помішуючи, обсмажте його до появи горіхового аромату.
- Додайте щіпку мускатного горіха, сіль і перець за смаком.
- В окремій каструльці з'єднайте сирі яєчні жовтки зі сметаною. Влийте біле вино і нагрійте, не доводячи до кипіння, щоб жовтки не згорнулися.
- Зменшіть вогонь до мінімуму, додайте яєчну суміш. Безперервно помішуйте протягом хвилини і відразу зніміть з плити.
- Додайте в суп тертий сир і добре розмішайте, щоб він розплавився.
Як подавати страву
Подавайте суп гарячим разом з грінками з багета.
Дивіться відео, як приготувати сирний суп з овочами:
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити сирний соус, а також ділилися рецептом сирного супу з камамбером.
Підпишись на наш telegram
Лише найважливіше та найцікавіше