Фахітос – це мексиканська гаряча закуска. У класичному варіанті вона являє собою загорнуте в пшеничний корж смажене на грилі і нарізане смужками м'ясо з овочами.
Григорій Герман, ведучий програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", пропонує приготувати цю страву з тушонкою. Покроковий рецепт з відео дивіться нижче.
Фахітос з тушонкою
Час приготування:
- 45 хвилин
Інгредієнти:
- 1 банка тушонки
- 50 г цибулі-порею
- 50 г помідорів-чері
- 50 г солодкого перцю
- 30 г зеленого горошку
- 50 г червоної консервованої квасолі
- 3 зубчики часнику
- 10 г сметани
- 20 мл рослинної олії
- Паприка – за смаком
- Перець чилі мелений – за смаком
- Кумин – за смаком
- Зелень – за смаком
- Сіль, цукор – за смаком
- Коржі – для подачі
- Лимон – за смаком
Спосіб приготування:
- Викладіть тушонку на гарячу сковороду, додайте консервовану квасолю. Прогрійте разом.
- Порубайте цибулю, часник і болгарський перець.
- Додайте до фаршу цибулю, частину часнику, паприку, кумін і чилі. Трохи потушкуйте.
- Потім додайте болгарський перець, зелений горошок і нарізану зелень. Трохи потушкуйте.
- Додайте сіль і цукор за смаком.
- Окремо змішайте нарізані помідори черрі, нарубану зелень, рослинну олію і дрібно нарізаний часник.
Як подавати фахитос
Візьміть корж, викладіть трохи м'яса і томатного соусу. Полийте сметаною і лимонним соком.
Нагадаємо, раніше Григорій Герман ділився рецептом цибулевого хліба . Ведучий також показав, як приготувати фаршировану пекінську капусту .