I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Міжнародний день ескімо: рецепт домашнього морозива на паличці

Рецепт від Ірини Чадеєвої, відомого фуд-блогера і автора кулінарних книг

Міжнародний день ескімо щорічно відзначають 24 січня. У 1919 році американець Християн Нельсон винайшов брикет морозива в шоколадній глазурі. 24 січня 1922 року рецепт був запатентований. Так і з'явилося ескімо.

Це морозиво має дві головні відмінні риси – воно завжди вкрите глазур'ю і насаджено на дерев'яну паличку. Для початку вам потрібно буде приготувати вершковий пломбір і дати йому застигнути. Після цього слід зробити шоколадну глазур і щедро покрити нею морозиво. І завершальний етап – заморозка ескімо на застеленому пергаментним папером деко.

Реклама

Домашнє ескім о

Складові:

Для пломбіру:

Реклама
  • молоко 3.2% – 300 мл
  • вершки 35% – 250 мл
  • сухе молоко – 35 г
  • цукор – 90 г
  • кукурудзяний крохмаль – 10 г
  • ванільний цукор – 10 г

Для шоколадної глазурі:

  • чорний шоколад – 200 г
  • вершкове масло – 200 г

Рецепт приготування:

  1. Змішати в каструльці цукор, ванільний цукор і сухе молоко. Потроху влити 250 мл молока, розмішуючи.
  2. Решту 50 мл молока змішати з крохмалем. Молочну суміш в каструльці довести до кипіння, влити крохмаль і розмішати до загустіння. Зняти з вогню, через сито перелити в невеликий посуд, накрити плівкою і остудити. Вершки для збивання і молочна суміш мають бути холодними!
  3. Вершки збити до м'яких піків і змішати з молочним киселем. Важливо: і в домашній морожениці і в промисловому фризерів передбачено збивання суміші в процесі заморожування. Але якщо вершки заздалегідь збиті, морозиво в результаті виходить ніжнішим і пишним.
  4. Перелити масу у форму для морозива і заморожувати близько 30 хвилин за інструкцією. Якщо форми для виготовлення морозива немає, кожні 15 хвилин можна діставати суміш з морозилки і перемішувати міксером. Готове м'яке морозиво розлити по стаканчиках і відправити в морозилку на кілька годин.
  5. Готовий пломбір розкласти по формах для морозива, швидко, щоб він не розтанув. Постукати формочками по столу, щоб видалити зайве повітря. Увіткнути дерев'яні палички. Залишити в морозилці кілька годин.
  6. Приготувати глазур. Її має бути багато, щоб можна було вільно опустити в неї морозиво і воно повністю занурилося. Для цього розтопити і перемішати 200 г шоколаду і 200 г масла.
  7. Форми облити окропом і обережно вийняти морозиво. Занурювати його в теплу глазур якомога швидше і, діставши, потримати в руці, поки не застигне.
  8. Перекладати відразу в морозилку на папір для випічки. Коли підмерзне – можна загорнути, а можна відразу з'їсти.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом веганського морозива з бананів. Сайт "Сегодня" також писав про найнезвичайніші тренди морозива. Крім цього, ми писали що набирає популярність джелато у вигляді суші та ролів.

Реклама

Дивіться відео, як вибрати якісне морозиво:

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти