Про користь натурального йогурту сказано багато. Важливо, натурального йогурту. Не того, який нібито містить фрукти і ягоди, має яскраві відтінки, а того, який приготовлений з хорошого молока і без цукру. Потім його можна їсти на сніданок, робити запіканки і заправляти салати. Нижче знайдете два рецепти домашнього йогурту в мультиварці. У календарі лайфхаків для літа є варіянти, як провести його з користю.
Йогурт у мультиварці із закваскою
Інгредієнти:
- 1 л молока будь-якої жирності
- 1 пакетик сухої закваски
Спосіб приготування:
- У нагрітому до 40 градусів молоці добре розмішайте суху закваску з пакетика. Зручніше буде відлити 1 склянку молока, всипати закваску і добре перемішати.
- Потім потрібно буде перелити вміст склянки до решти молока і ще раз перемішати. Пам'ятайте, що весь посуд має бути стерильним.
- Налийте молоко із закваскою в ємності, затягніть верх харчовою плівкою або фольгою і поставте їх у чашу мультиварки.
- Влийте теплу воду, увімкніть режим "Підігрів" на 15 хвилин, після чого вимкніть мультиварку. Кришку не відкривайте.
- За 5-6 годин переставте ємності з йогуртом в холодильник.
Йогурт у мультиварці з готовим йогуртом
Інгредієнти:
- Молоко – 1 л
- Натуральний йогурт – 3 ст. л.
Спосіб приготування:
- Підготуйте мультиварку та інгредієнти.
- У режимі "Мультикухар" за 160 градусів доведіть молоко до кипіння. Дайте охолонути. Температура молока має бути близько 40 градусів. Видаліть з молока пінку.
- Йогурт збийте виделкою і, продовжуючи помішувати, влийте його в молоко. Молоко і йогурт мають змішатися якнайкраще.
- Закрийте кришку і готуйте в режимі "Йогурт" 6 годин.
- Перевірте йогурт на готовність. Він має бути густим. Якщо йогурт ще рідкий, готуйте його в тому ж режимі ще 1-2 години. Зберігайте в холодильнику.
До домашнього йогурту можна приготувати пиріжки самоси з овочами. Рецепт дізнаєтеся з відео.