Куди їхати у серпні

На кого залишити улюбленця

Як зміцнити імунітет

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Корисний йогурт у мультиварці – два швидких рецепти

Наявність у мультиварці програми "Йогурт" не обов'язкова. Усе набагато простіше. У результаті у вас буде натуральний продукт без цукру, штучних ароматизаторів і смакових добавок. Подавайте йогурт зі свіжими ягодами і фруктами
Домашній йогурт, приготований у мультиварці
Домашній йогурт, приготований у мультиварці / Фото: Depositphotos

Про користь натурального йогурту сказано багато. Важливо, натурального йогурту. Не того, який нібито містить фрукти і ягоди, має яскраві відтінки, а того, який приготовлений з хорошого молока і без цукру. Потім його можна їсти на сніданок, робити запіканки і заправляти салати. Нижче знайдете два рецепти домашнього йогурту в мультиварці. У календарі лайфхаків для літа є варіянти, як провести його з користю.

Йогурт у мультиварці із закваскою

Йогурт домашній на заквасці
Йогурт домашній на заквасці / Фото: freepik.com

Інгредієнти:

  • 1 л молока будь-якої жирності
  • 1 пакетик сухої закваски

Спосіб приготування:

  1. У нагрітому до 40 градусів молоці добре розмішайте суху закваску з пакетика. Зручніше буде відлити 1 склянку молока, всипати закваску і добре перемішати.
  2. Потім потрібно буде перелити вміст склянки до решти молока і ще раз перемішати. Пам'ятайте, що весь посуд має бути стерильним.
  3. Налийте молоко із закваскою в ємності, затягніть верх харчовою плівкою або фольгою і поставте їх у чашу мультиварки.
  4. Влийте теплу воду, увімкніть режим "Підігрів" на 15 хвилин, після чого вимкніть мультиварку. Кришку не відкривайте.
  5. За 5-6 годин переставте ємності з йогуртом в холодильник.

Читайте також:

Йогурт у мультиварці з готовим йогуртом

Домашній йогурт без добавок
Домашній йогурт без добавок / Фото: Depositphotos

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 л
  • Натуральний йогурт – 3 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Підготуйте мультиварку та інгредієнти.
  2. У режимі "Мультикухар" за 160 градусів доведіть молоко до кипіння. Дайте охолонути. Температура молока має бути близько 40 градусів. Видаліть з молока пінку.
  3. Йогурт збийте виделкою і, продовжуючи помішувати, влийте його в молоко. Молоко і йогурт мають змішатися якнайкраще.
  4. Закрийте кришку і готуйте в режимі "Йогурт" 6 годин.
  5. Перевірте йогурт на готовність. Він має бути густим. Якщо йогурт ще рідкий, готуйте його в тому ж режимі ще 1-2 години. Зберігайте в холодильнику.

До домашнього йогурту можна приготувати пиріжки самоси з овочами. Рецепт дізнаєтеся з відео.

Тут дізнаєтеся, з чим найкраще їсти сир.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Їсти ягоди щодня
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як бюджетно оновити гардероб
Хакнути
Сольник зірки
DOROFEEVA
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
25 - 31 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Чи зможеш відрізнити дизайнерський одяг від речей з ринку?
Спробувати
Де купатися
Топ пляжів недалеко від Києва
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти