Вершковий сир, або крим-чіз – популярний інгредієнт багатьох основних страв, закусок і десертів. Коштує він зовсім недешево. Але вихід є: схожий продукт можна приготувати на власній кухні з молока, сметани і лимонного соку.
Домашній вершковий сир
Складові:
- Домашнє молоко (непастеризоване) – 3 л
- Сметана 20% – 3 ст. л
- Лимонний сік – 2 ст. л.
Рецепт приготування:
- Молоко нагріти в каструлі на сильному вогні, не доводячи до кипіння.
- Додати в молоко сметану, добре перемішати. Коли молоко почне згортатися, додати свіжовичавлений лимонний сік і перемішати. Тримати на вогні протягом хвилини.
- Процідити через сито, застелене марлею в кілька шарів.
- Кінці марлі зав'язати у вузлик і підвісити (потрібно, щоб стекла зайва волога). Сир має стікати протягом 2-3 годин.
- Перекласти вершковий сир в герметичний контейнер і зберігати в холодильнику.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати з вершкового сиру японський бавовняний чізкейк, а також вегетаріанський фарширований перець в прованському стилі.
Дивіться відео, як приготувати в домашніх умовах бринзу: