Яка осінь без ароматної і ніжною шарлотки ? Це ж класика сезону! Якби ще не потрібно було обмежувати себе в солодкому ... Але з рецептами кондитера Марини Іванченко робити це необов'язково. У звичайному шматочку майже 250 ккал, а в її – всього 125 ккал.
Шарлотка без цукру і без борошна
Час приготування:
- 1 годину
Калорійність:
- 125 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 150 г мигдального борошна
- 50 г нутового борошна
- 20 г кукурудзяного крохмалю
- 100 г гарбузового пюре
- 100 г сметани 10%
- 13 г розпушувача
- 120 г ізомальта
- Сіль
Для начинки:
- 1 кг груш Конференц
- 20 г очеретяного цукру
- 120 г ізомальта
- 20 г горіхів
- 5 г кориці
Для подачі:
- Мигдаль
- М'ята
Спосіб приготування:
- Змішайте обидва види борошна, додайте крохмаль, розпушувач, дрібку солі і ізомальт.
- Додайте пюре із запеченого гарбуза, нежирну сметану. Перемішайте і викладіть у форму для випічки.
- Наріжте груші скибочками. Викладіть фрукти на тісто по колу.
- Змішайте цукор, трохи води і ізомальт. Поставте на плиту і варіть карамель до бурштинового кольору. Не перемішуйте, інакше карамель зацукрується. Додайте корицю.
- Полийте начинку карамеллю, посипте колотими горішками і відправте пиріг в духовку.
- Прикрасьте готову шарлотку мигдалем і м'ятою.
Як зробити миндальне борошно в домашніх умовах
Низькокалорійна шарлотка готується з мигдального борошна. Щоб її зробити, потрібно сирий мигдаль залити окропом на 10-15 хвилин, а потім очистити від шкірки. Після цього горіхи слід обсушити, а потім обсмажити в духовці або на сковороді до появи аромату. Мигдаль остудити і ретельно подрібнити в блендері.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати дієтичний чізкейк за рецептом Марини Іванченко.