Чепалгаш – традиційна національна страва чеченців і інгушів. Це закритий коржик з м'якого тіста з несолодкою сирною начинкою. Вона чимось нагадує хачапурі на сковороді .
Покроковий рецепт пиріжків чепалгаш з відео від Григорія Германа, ведучого програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", дивіться нижче.
Чепалгаш з сиром і зеленню
Час приготування:
- 1 година
Складові:
- 200 мл кефіру
- 320 г борошна
- 1/2 ч.л. розпушувача
- 200 г сиру
- 1 яйце
- Зелень
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Змішайте борошно, розпушувач і сіль. Додайте кефір і яйце, замісіть тісто і залиште його відпочивати на 20-25 хвилин.
- Змішайте сир і нарізану зелень, посоліть і поперчіть. Розімніть в однорідну масу.
- Розділіть тісто на частини і розкачайте в пласт товщиною кілька міліметрів. Додайте начинку, накрийте з усіх боків, переверніть і акуратно розкачайте.
- Розігрійте суху сковороду і викладіть корж. Поруч поставте сковорідку з окропом. Коли пиріжок підрум'яниться, опустіть його на деякий час в воду.
Яку зелень використовувати
У начинку можна додати кріп, петрушку і естрагон (тархун).
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом чебуреків з м'ясом на сметані і розповідали, як зробити сальвадорські пиріжки з м'ясом від Григорія Германа.