Овочі на грилі зазвичай запікають, попередньо нарізавши їх кружечками або пластинками. Григорій Герман, ведучий програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", показав, як приготувати баклажани на мангалі цілком, начинивши їх копченим салом, цибулею і часником. Покроковий рецепт з відео дивіться нижче.
Баклажани з салом на мангалі
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 2 баклажани
- 250 г сала
- 1 цибулина
- 3 зубчики часнику
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Баклажани помийте і наріжте "гармошкою", не дорізаючи до кінця.
- Тонке наріжте очищену цибулю і копчене сало, подрібніть часник.
- Натріть баклажан сіллю і перцем, вкладіть сало в кожен отвір разом з цибулею і часником.
- Насадіть кожен баклажан на шампур.
- Відправте на мангал, обсмажте з одного боку, потім переверніть.
Як подавати баклажани
Подавайте страву гарячою, прикрасивши зернами граната.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом салату з запечених літніх овочів, а також розповідали, як заморозити баклажани на зиму.