Головна Сьогодні

Як приготувати ароматизовану каву в домашніх умовах

Спеції здатні поліпшити смак напою

Із запахом кориці, горіхів або фруктів: ароматизовану каву можна зробити вдома. Професійний бариста пояснює: для цього слід приготувати свій улюблений напій. А для прянощів можна додати спецій: кориця додасть солодший відтінок , а горіх зробить каву насиченішою.

Спеції впливають не тільки на смак напою, а й на стан того, хто його п'є. Наприклад, кардамон тонізує, а кмин поліпшує травлення . Додавати ароматні суміші краще в маленькій пропорції : На чашку – чверть чайної ложки.

Кава з прянощами
Кава з прянощами
Фото: Unsplash

А справжні гурмани міксують спеції. Наприклад, в Тунісі люблять змішувати кардамон, гвоздику і корицю. Батьківщина ароматизованої кави – Ємен. Саме там з давніх часів додавали до кави корицю, гвоздику, перець і кардамон. Пізніше мода з'явилася і у Франції. Там каву стали підсолоджувати шоколадом. Інші народи також внесли свою лепту в історію смаків кави.


Як просто поліпшити смак і аромат кави

Добавки роблять смак кави цікавіше
Добавки роблять смак кави цікавіше
Фото: freepik.com

Для багатшого смаку й аромату в напій можна додати:

Спеції

Спеції ми зазвичай додаємо до приготування страв, але не напоїв. Але з кавою добре поєднуються мускатний горіх, лаванда і кардамон . Але ви можете експериментувати: просто додайте 1/4 чайної ложки обраної вами спеції до меленої кави і зваріть напій.

Какао

Ми звикли, що какао і кава – це два різних напої. Але какао може надати каві шоколадного смаку. Для цього додайте до кави 1-1,5 ложки какао і зваріть їх разом. Наприкінці можна додати кілька крапель вершків. На смак такий напій буде нагадувати гарячий шоколад.

Есенції

Так само як і спеції, есенції здатні додати вашій каві ароматності. Більш стандартні сполучення – це ванільна або кокосова есенція. Однак для кави ще дуже добре підходять м'ятна і ромова есенції. На одну чашку кави достатньо лише однієї чайної ложки.

Сіль

Сіль ми часто додаємо до десертів (особливо випічки) для поліпшення смаку. А ось у приготуванні кави сіль зробить ваш напій більш м'яким. Просто додайте дрібку (приблизно 1/8 чайної ложки) до меленої кави до заварювання.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати смачну каву в домашніх умовах .

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти