Кавуни зазвичай дуже великі, і їх часом буває важко з'їсти цілком до того, як вони зіпсуються. Якщо ви хочете зберегти решту м'якоті на зиму, то вас напевно цікавить питання, чи можна заморожувати кавун. Проста відповідь – так, можна, але він буде м'яким, коли відтане.
Тому насолоджуйтеся цілими шматочками кавуна, поки він свіжий, тому що плід не матиме такого ж смаку після заморозки. Однак викидати залишки кавуна не варто. Його заморожена м'якоть ідеально підходить для приготування напоїв, таких як смузі і кавунова "Маргарита", і допоможе вам згадати смак літа, яким ви зможете насолодитися в найхолодніші місяці року. З кавуна також виходять смачний сорбет та граніта.
Як заморозити кавун в домашніх умовах
Заморожений кавун може зберігатися протягом 8-12 місяців, що ідеально, тому що на той час, коли ви його з'їсте, вже настане новий сезон.
Підготовка кавуна до заморожування дуже проста і займає не більше 10 хвилин. Порційні шматочки кавуна легко зберігати і використовувати в міру необхідності. Коли ви захочете зробити смузі, просто витягніть 4-5 шматочків і закрийте контейнер назад.
Щоб заморозити кавун, виконайте наступні прості кроки:
- Наріжте кавун маленькими кубиками або кульками.
- Видаліть все насіння.
- Викладіть шматочки кавуна на деко, щоб вони не торкалися одне одного.
- Поставте до морозильник на кілька годин, щоб м'якоть затверділа.
- Перекладіть шматочки кавуна в пластиковий контейнер або пакет із застібкою, поверніть до морозилки.
Якщо ви просто складете свіжі шматочки кавуна в контейнер, вони змерзнуться разом, і вам потім буде важко розділити їх на частини.
Як заморозити кавун разом з цукром
Як альтернативу замороженим кубикам, ви можете засипати кавун цукром або залити сиропом і заморозити в контейнері. Використовуйте цукор-пісок або простий сироп, щоб підсолодити кавун. Це хороший варіант, якщо ви плануєте використовувати м'якоть для десертів або вам потрібні напої для вечірки після закінчення сезону кавунів.
Дивіться відео, як вибирати кавуни та дині:
Щоб заморозити кавун з цукром, виконайте наступні дії:
- Розріжте кавун на шматки і видаліть все насіння.
- Помістіть шматки в пластиковий контейнер, залишивши трохи вільного місця нагорі (кавун розширюватиметься в міру замерзання).
- Покрийте кавун цукром або простим сиропом.
- Закрийте контейнер і зберігайте його в морозильній камері.
На замітку: використовуйте близько 1/2 склянки цукрового піску на кожні 500 г кавуна. Добре перемішайте, щоб всі шматочки покрилися цукром.
Цукровий сироп повинен повністю покривати скибочки кавуна. Щоб його зварити, потрібно змішати воду і цукор в пропорції 1:1, довести до кипіння, щоб кристали повністю розчинилися, і остудити.
Крім того, можна використовувати ананасовий, апельсиновий і інші фруктові соки, щоб додати кавуну додатковий аромат. Це цікавий варіант для коктейлів та смузі.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати салат з кавуна і фети. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами кавунових коктейлів з горілкою.
Читайте також: