Бурий рис ще називають коричневим або цільнозерновим. При обробці з нього знімається лише верхня жовта шкірка, при цьому висівкова оболонка залишається на рисовому зерні. У порівнянні з білим, коричневий рис більш поживний і містить більше клітковини.
Крім цього, коричневий рис має яскраво-виражений горіховий присмак. Він добре поєднується з копченою рибою, імбиром і соєвим соусом.
Бурий рис вариться довше, ніж білий – близько 30-35 хвилин. Щоб він вийшов розсипчастим, потрібно готувати його на помірному вогні більшу частину часу, а в останні 5-10 хвилин зняти з вогню, накрити кришкою, щоб він увібрав залишки рідини.
Як варити бурий рис
Інгредієнти:
- 250 г коричневого рису
- 500 мл води
Рецепт приготування:
- Вам знадобиться каструля середнього розміру з кришкою, що добре прилягає.
- Покладіть рис в каструлю і залийте водою. Доведіть до кипіння і зменшіть нагрів.
- Готуйте 30 хвилин, потім вимкніть вогонь.
- Швидко накрийте кришкою і залиште щільно закритим ще на 5-10 хвилин, щоб рис увібрав воду, що залишилася.
- Подавайте бурий рис відразу з тушкованим м'ясом або карі, рибою, куркою або тофу.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як правильно розігріти рис. "Сегодня" також писали, як приготувати розсипчастий рис в мультиварці.
Дивіться відео, як приготувати рис з часником і розмарином: