Ароматна зелень може перетворити звичайну страву на кулінарний шедевр. Тільки життя свіжої трави дуже недовговічна. Як зберегти зелень довше? Для кожного виду трав існує свій метод оптимального зберігання.
Вся зелень ділиться на два типи: м'яку і жорстку. Визначити вид зелені можна по листю і стебла. М'які (як у м'яти або петрушки) – відносяться до м'якого типу, більш жорсткі (розмарин, чебрець) – до жорсткого.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
М'який тип зелені (цибуля, кріп, коріандр і т.д.) слід зберігати в холодильнику у високій склянці з невеликою кількістю води (приблизно 2,5 см).
Жорсткі трави теж варто зберігати в холодильнику. Тільки їх слід обгорнути вологим кухонним папером і помістити в герметичну пластиковий посуд. Не ставте тару щільно до задньої стінки холодильника, щоб запобігти замерзанню зелені.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом весняного салату з редиски з зеленню. Ми також писали, як приготувати м'ясний рулет з зеленню і морквою.
Дивіться відео, як виростити зелень у себе вдома: