Горіхи містять безліч мікроелементів (Наприклад, залізо, мідь, кобальт), антиоксиданти, ненасичені жирні кислоти, білок, більше 20 незамінних амінокислот, а також вітаміни групи В, вітаміни C, PP.
Завдяки набору цих корисностей горішки можна сміливо вважати продуктом, щодня необхідним людині для підтримки здоров'я. Їх можна використовувати в приготуванні соусів і салатів, зробити складовою частиною бутербродів і супів.
Щоправда, горіхи не можна вживати в їжу при захворюваннях кишечника – ентеритах і колітах. А препарати з листя горіха протипоказані при підвищеному згортанні крові.
Як зберігати свіжозібрані волоські горіхи
Розкладіть свіжозібрані горіхи в один шар в теплому приміщенні і залиште сушитися на 7-10 днів. Потім їх можна скласти в невеликі полотняні мішки або дерев'яні ящики. Зберігайте при кімнатній температурі, інакше плоди можуть відсиріти і запліснявіти. Деякі люди зберігають горіхи, очистивши їх від шкаралупи. Це неправильно – очищені ядра псуються швидше.
Як правильно зберігати очищені горіхи
Оскільки горіхи містять високий відсоток жиру, вони досить швидко прогоркают в теплі. Ви можете зберігати їх при кімнатній температурі до місяця. Але після цього обов'язково перекладіть горіхи в герметичний контейнер і поставте в холодильник. В основній камері вони будуть зберігається 6 місяців, в морозильній – рік.
Дивіться відео, як зробити варення з горіхів:
Щоб "освіжити" горіхи будь-якого виду перед тим, як їх з'їсти (або приготувати що-небудь з ними), підсмажте їх на деку в духовці при температурі 180 ° С протягом 10 хвилин або покладіть горіхи в невелику миску і розігрійте в мікрохвильовій печі протягом 1-1 1/2 хвилин.
Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти малинові квадратики з горіхами . "Сьогодні" також ділилися рецептом морквяного торта з горіхами .