На початку осені мед не тільки найкорисніший, але і відрізняється багатим вибором. Тому не втрачайте часу дарма і скористайтеся можливістю оновити свої медові запаси на зиму.
Дивіться відео, як приготувати домашнє вино з меду:
При якій температурі зберігати мед


"Тримайте мед при прохолодній кімнатній температурі" – це головне правило, яке варто запам'ятати. Температура, близька до нуля, руйнує більшість вітамінів і амінокислот, які містяться в меду. А якщо температура вища за 45 градусів за Цельсієм, то мед втрачає аромат його колір змінюється, а корисні властивості втрачаються.
У чому зберігати мед
Перелийте мед в ємність із щільною кришкою, що загвинчується, наприклад, в скляну банку. Металевий і пластиковий посуд не підійде, але якщо меду занадто багато, ви можете взяти контейнер із нержавіючої сталі.
Де зберігати мед

Тримайте банки з медом в сухому прохолодному місці. Пам'ятайте, що волога – головний ворог меду, тому завжди зберігайте ємності щільно закритими. Крім цього, банки з медом повинні перебувати далеко від сонячних променів. Також не варто зберігати мед поруч з духовкою або плитою.
Чи можна їсти зацукрований мед
Кристалізація – абсолютно нормальний процес. Вона відбувається спонтанно в будь-якому меді за умови, що продукт натуральний. Але навіть зацукрований мед можна вживати без будь-яких наслідків для здоров'я. Пам'ятайте, що якщо ви зберігаєте мед в холодильнику, процес кристалізації проходитиме швидше.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як обрати правильний мед. Ми також писали, як вилікувати горло за допомогою меду.