I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як спекти смачний пиріг на кефірі: 5 рецептів

Улюблена випічка в нових кулінарних рішеннях

Пиріг на кефірі – один із найулюбленіших для багатьох, як і інші десерти дитинства. Така випічка завжди виходить пишною та соковитою, та й додати туди можна будь-які горіхи, сухофрукти, ягоди на свій смак. Ще один плюс пирогів, спечених на кефірі, це легкість їхнього приготування. У добірці знайдете 5 таких рецептів.

У календарі свят березня знайдете ідеї-підказки для оригінальних подарунків.

Реклама

Грушева шарлотка на кефірі

Дієтична шарлотка
Дієтична шарлотка

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Інгредієнти:

  • 500 г груш;
  • 2 яйця;
  • 180 г цукру;
  • 200 г кефіру, натурального йогурту або кислого молока;
  • 250 г борошна;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 40 г в'яленої вишні або шоколадних чіпсів (за бажанням).

Спосіб приготування:

  1. Духовку розігріти до 200 ºC.
  2. Груші очистити від шкірки і насіння, нарізати кубиками середнього розміру.
  3. Яйця збити з цукром, додати йогурт або кисле молоко, просіяне борошно, попередньо змішане з розпушувачем, сіль.
  4. Ретельно перемішати і додати груші з вишнею або шоколадом.
  5. Роз'ємну форму вистелити пергаментом і викласти тісто.
  6. Випікати грушеву шарлотку 40-45 хвилин.
  7. За бажанням посипати готовий пиріг цукровою пудрою.

Читайте також:

Реклама

Пиріг із чорною смородиною на кефірі

Час приготування:

  • 1 годину

Інгредієнти:

  • 180 г пшеничного борошна;
  • 70 г кукурудзяного борошна;
  • 2 ч. л. розпушувача;
  • 1/2 ч. л. солі;
  • 200 г цукру;
  • 150 г кефіру;
  • 2-3 яйця;
  • 170 г вершкового масла;
  • 300 г свіжої або замороженої смородини;
  • 1/2 ч.л. ванільного цукру з натуральної ваніллю;
  • цукрова пудра.

Спосіб приготування:

  1. Просіяти в миску обидва види борошна.
  2. Додати цукор, сіль, розпушувач і перемішати дерев'яною ложкою.
  3. У мисці більшого обсягу збити за допомогою міксера м'яке вершкове масло, кефір і яйця.
  4. Додати борошняну суміш до яєчної і перемішати міксером, щоб вийшло однорідне тісто.
  5. Роз'ємну форму для випічки застелити пергаментним папером.
  6. Вилити тісто і розрівняти його лопаткою.
  7. Викласти смородину по всій поверхні пирога. Якщо ягоди заморожені, розморожувати їх не потрібно.
  8. Відправити пиріг в розігріту до 180 ºC духовку на 35-40 хвилин.
  9. Готовність випічки перевірити зубочисткою. Дати охолонути у формі.
  10. Перед подачею посипати смородиновий пиріг просіяною цукровою пудрою.

Швидкий яблучний пиріг на кефірі від Юлії Висоцької

Пиріг з яблуками на кефірі
Пиріг з яблуками на кефірі

Час приготування:

  • 1 годину

Інгредієнти:

  • 2 яйця;
  • 300 мл кефіру;
  • 50 г вершкового масла;
  • 10 г ванільного цукру;
  • ванільний екстракт – кілька крапель;
  • 250 г пшеничного борошна;
  • 1 щіпка солі;
  • 2 яблука.

Спосіб приготування:

  1. Збити яйця з ванільним цукром, сіллю, ваніллю, розтопленим вершковим маслом і кефіром.
  2. До яєчно-вершкової суміші додати просіяне борошно і збити до однорідного гладкого стану.
  3. Яблука очистити і нарізати часточками.
  4. Форму змастити вершковим маслом і викласти яблука.
  5. На яблука зверху викласти тісто і розрівняти його.
  6. Випікати за 180 ºC 40 хвилин, дати охолонути і посипати цукровою пудрою, прикрасити листям м'яти.

Читайте також:

Шоколадний пиріг на кефірі

Пиріг з какао на кефірі
Пиріг з какао на кефірі

Час приготування:

  • 45 хвилин

Інгредієнти:

  • 3 склянки борошна;
  • 300 мл кефіру;
  • 3 яйця;
  • 100 г вершкового масла;
  • 1 склянка цукру;
  • 1 ч. л. соди;
  • 50 г какао.

Спосіб приготування:

  1. З'єднайте всі інгредієнти, ретельно перемішайте і викладіть тісто у форму, змащену маслом.
  2. Випікайте шоколадний пиріг 25-30 хвилин у розігрітій до 200 ºC духовці.
  3. Готовий пиріг за бажанням прикрасьте шоколадною глазур'ю або ж полийте розтопленим на водяній бані білим або темним шоколадом, а зверху посипте шоколадною стружкою.

Рецепт бісквіта на кефірі без яєць

Бісквіт на кефірі в духовці
Бісквіт на кефірі в духовці

Час приготування:

  • 45 хвилин

Інгредієнти:

  • 300 г борошна;
  • 300 мл кефіру;
  • 1/2 склинки олії;
  • 150-200 г цукру;
  • 1,5 ч. л. розпушувача;
  • 1 пакетик ванільного цукру.

Спосіб приготування:

  1. Змішуємо в одній мисці рідкі інгредієнти: кефір, олію.
  2. В іншій мисці змішуємо сухі складові: борошно, цукор, розпушувач, ванільний цукор.
  3. Тепер рідкі додаємо в сухі, перемішуємо – і тісто готове.
  4. Викладаємо тісто в підготовлену форму 21х21 см і випікаємо в розігрітій до 200 ºC духовці близько 30-35 хвилин.

Порада: Зверху на бісквіт можна викласти нарізані великими часточками яблука, кружечки ананасів, половинки консервованих персиків, дольки груш, ягоди. Крім цього, можна зробити посипку, яка при випічці в духовці стає хрусткою. Для цього перетріть руками 30 г вершкового масла, 2 ст. л. цукру, 1/2 ч. л. кориці, 2 ст. л. борошна і посипте зверху пиріг.

Тут дізнаєтеся про помилки, через які ваш бісквіт погано випікається.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти