Модні сукні весни 2022

Трендові сумки осені 2021

У чому користь горіхів

Секрети краси Софі Лорен

Тести

Найдорожче

Як спекти листкові булочки з полуницею і вершковим сиром

Рецепт простої і смачної випічки до чаю

Листкові булочки з полуницею і вершковим сиром в духовці – найпростіший літній десерт, який можна приготувати до чаю або кави. Подавати їх краще відразу після випічки, давши лише трохи охолонути.

Щоб отримати пишні і м'які листкові булочки, потрібно правильно розморозити тісто перед приготуванням. Весь процес вимагає не менше двох годин. Правильніше за все розморожувати тісто в холодильнику, а потім 30-40 хвилин при кімнатній температурі. Якщо зробити це в мікрохвильовій печі, випічка не підніметься.

Реклама

Трикутники з полуницею

Листкові булочки з полуницею
Листкові булочки з полуницею / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 45 хвилин
Реклама

Калорійність:

  • 252 ккал на 100 г

Складові:

  • 500 г листкового дріжджового тіста
  • 225 г вершкового сиру
  • 1 ч.л. дрібно натертої лимонної цедри
  • 2 ч.л. лимонного соку
  • 1/3 склянки цукру
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • 1 яйце
  • 1 ст.л. води

Читайте також:

Реклама

Для начинки:

  • 1 1/2 склянки свіжої полуниці
  • 2 ст.л. води
  • 1-2 ст.л. цукру

Дивіться відео, як приготувати тістечка з цитрусовою начинкою:

Спосіб приготування:

  1. Розігріти духовку до 200 º С і застелити два дека пергаментним папером.
  2. Збити вершковий сир вінчиком разом з цукром, лимонним соком, цедрою і ваніллю. Відкласти в сторону.
  3. Скласти в сотейник полуницю, розрізану на четвертинки. Додати воду і цукор. Готувати на середньому вогні, поки більша частина рідини не випарується.
  4. Листкове тісто розморозити, трохи розкачати і розрізати на 16 трикутників. Зробити надрізи ножем по периметру, відступаючи від країв 1 см, щоб вийшли бортики. Не прорізайте тісто до кінця.
  5. У маленькій мисці збити яйце з 1 столовою ложкою води. Змастити кожен трикутник з тіста яєчної сумішшю. У центр покласти вершковий сир і ягоди.
  6. Випікати листкові булочки протягом 15-20 хвилин, поки краї тіста не підрум'яняться. Остудити перед подачею.

Корисна порада

Замість полуниці можна використовувати фрукти, наприклад, персики або абрикоси.

Раніше ми ділилися рецептом листкових пиріжких з куркою, беконом і кукурудзою . Сьогодні.Lifestyle також писали, як спекти листкові булочки з малиною і білим шоколадом.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Гороскоп
Твій гороскоп на сьогодні
Читати гороскоп
MUST HAVE
Beauty-покупки вересня
Придбати
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Вибрати професійного косметолога
Як це краще зробити?
Лайфхак дня
Як підготуватися до подорожі на авто
Хакнути
Новий кадр зі знімань сіквелу "Секс та місто"
Осінь у великому місті
Головні івенти вересня
Спланувати дозвілля
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
20 - 26 вересня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Ніч в готелі на Мальдівах за мільйон гривень
За що такі гроші?
Особистий досвід
Як ми потрапили у місце, де знімали сцени з "Гаррі Поттера"
Дізнатися
Чек-лист вересня
10 речей, які треба встигнути зробити
Хочу дізнатися!
ТОР-5 фавориток редакції за звання
Miss Ukraine-2021
1/2

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти