Цей рецепт домашнього хліба дуже простий: потрібно ввечері змішати всі інгредієнти, залишити на ніч у холодильнику, а наступного дня спекти в холодній духовці без вистоювання.
М'якуш шведського нічного хліба м'який, пружинистий і не кришиться. Насіння і кунжут роблять таку випічку не тільки смачною, але й корисною.
Шведський хліб без замісу
Час приготування:
- більше 3-х годин
Калорійність:
- 247 ккал на 100 г
Складові:
- 450 мл (!) борошна
- 250 мл води
- 10 г свіжих дріжджів
- 2 ст. л. кунжуту
- 2 ст. л. лляного насіння
- 2 ст. л. соняшникового насіння
- 1 ч. л. солі
- 2 ч. л. цукру
- Масло для змащування форми
Спосіб приготування:
- Змішайте всі інгредієнти. Змастіть велику миску маслом і викладіть в неї тісто.
- Накрийте харчової плівкою і поставте в холодильник на ніч.
- Вранці форму для випікання змастіть маслом і викладіть тісто. Перемішувати його не потрібно.
- Поставте форму в холодну духовку. Випікайте при 220 °С протягом 40-45 хвилин, до золотистої скоринки.
На замітку
Кількість борошна вказана не в грамах, а в мілілітрах. Якщо у вас склянка ємністю 200 мл, візьміть 2 склянки борошна і ще чверть.
Дивіться відео, як спекти гречаний багет:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом цибулевого хліба. Сьогодні.Lifestyle також писали, як зробити булочки з кропивою.