Ніжний пиріг з шматочками солодких яблук і хрусткою цукровою скоринкою – один з кращих рецептів осінньої випічки. Його можна подавати разом з чаєм, кавою, какао або холодним молоком.
Дивіться відео, як приготувати солодкий яблучний хліб:
Яблучний пиріг з цукровою скоринкою
Час приготування:
- 1 годину
Калорійність:
- 267 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Йогурт натуральний – 150 г
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 150 г
- Сіль – щіпка
- Борошно – 180 г
- Розпушувач – 1,5 ч. Л.
- Масло вершкове – 75 г
- Пудинг ванільний в порошку – 40 г
- Яблуко – 3-4 шт.
- Цукор коричневий – 2 ст. л.
Спосіб приготування:
- Розм'якшене вершкове масло розтерти з цукром і дрібкою солі.
- По одному додати яйця, кожен раз добре перемішуючи.
- Додати йогурт і ще раз збити.
- Всипати борошно, змішане з розпушувачем.
- Додати пудинг, перемішати до однорідності.
- Яблука очистити і нарізати кубиками зі стороною 1-1,5 см. Додати в тісто і перемішати.
- Викласти тісто у форму, застелену папером для випічки 20х20 см.
- Розрівняти і присипати зверху коричневим цукром. Випікати в розігрітій до 180 °С духовці протягом 35-45 хвилин.
- Готовому пирогу дати трохи охолонути у формі, потім акуратно вийняти, взявши за краї паперу.
- Розрізати пиріг на шматочки і подавати.
Як вибрати яблука для пирога
Кращим сортом яблук для використання в кулінарії вважається Антонівка. Ці великі світло-зелені яблука мають сильний аромат, кислий смак і щільну м'якоть. На жаль, Антонівку можна купити далеко не скрізь, але для яблучних пирогів підійдуть і інші сорти яблук, наприклад Симиренка або Гренні Сміт.
Слід тільки враховувати, що шкірка у цих зелених яблук з кислим смаком досить товста, тому для приготування начинки краще використовувати очищені плоди. Для приготування випічки підійдуть також сорти Слава Переможцям, Цинамонові і Джонаголд.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати яблучний пиріг з безе . "Сегодня" також ділилися рецептом "Магічного" пирога, який сам розділяється на три шари .