Хочете спекти щось смачне до чаю? Пропонуємо вашій увазі відмінний рецепт пісочного пирога. Він обов'язково порадує вас своїм смаком. У ньому вдало скомбіновані відразу дві начинки: макова і сирна.
Гарний, ніжний і ароматний, кожен шматочок цього сирного пирога з маком просто тане в роті. Обов'язково спробуйте приготувати!
Сирно-маковий пиріг в духовці
Час приготування:
- 1.5 години
Калорійність:
- 220 ккал на порцію
Інгредієнти:
Для тіста-посипки:
- 100 г вершкового масла
- 50 г цукру
- 1 пакетик ванільного цукру
- Мелена кориця і розпушувач – на кінчику ножа
- 150 г борошна
Для сирної начинки:
- 250 г сиру
- 1 ст. л лимонного соку
- 2 яйця
- 2 пакетики ванільного цукру
- 10 г крохмалю
- 10 г порошку для ванільного пудингу
Для макової начинки:
- 125 мл молока
- 40 г цукру
- 70 г меленого маку
- 1 яйце
- 30 г панірувальних сухарів
Спосіб приготування:
- Змастити роз'ємну форму діаметром 20-23 см.
- Змішати масло з іншими продуктами для тіста і перемішати до утворення крихти. Дві третини укласти на дно форми.
- Для сирної начинки змішати всі інгредієнти. Викласти масу в кондитерський мішечок з насадкою, що має круглий отвір. Викласти на корж коло посередині і два кільця навколо, залишивши від останнього кільця до країв форми зазор в 1 см (для тесту).
- Для макової начинки закип'ятити молоко з цукром. Змішати з маком і дати постояти. Додати яйце і сухарі. Викласти масу в кондитерський мішок і викласти два кільця в проміжках між сирними кільцями.
- Викласти посипку, що залишилася, по краях (в зазор 1 см) і поверх начинок. Випікати 35-40 хвилин при 175 ° С.
Як подавати пиріг
Дайте пирогу охолонути і тільки потім розріжте. За бажанням прикрасьте десерт листочками м'яти.
Дивіться відео, як приготувати смачний вишневий пиріг:
Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти пиріг з сиром, яблуками і маком . "Сьогодні" також ділилися рецептом запечених яблук з сиром .