Головна Сьогодні

Як спекти осінній тарт з грушами і блакитним сиром

Рецепт оригінального домашнього пирога з горіхового тіста

Поєднання соковитих груш, гострого сиру і ароматних горіхів давно стало класичним. Тарт з грушами і блакитним сиром – рецепт пирога, який можна подавати як вишукану закуску. До нього прекрасно пасуватиме келих холодного білого вина.

Грушевий тарт з горіхами і сиром

Тарт з грушами і сиром
Тарт з грушами і сиром
Фото: freepik.com

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

  • 207 ккал на 100 г

Складові:

Для тіста:

  • 190 г волоських горіхів
  • 100 г борошна
  • 60 г вершкового масла
  • Сіль – щіпка

Для начинки:

  • 2 великих стиглих груші
  • 150 г сиру з блакитною пліснявою
  • 2 ст. л. сметани
  • Жменя волоських горіхів
  • Сіль, перець – за смаком

Дивіться відео, як спекти італійський рисовий пиріг:

Спосіб приготування:

  1. Викласти в блендер горіхи для тіста і подрібнити їх. Потім додати борошно, сіль і нарізане кубиками вершкове масло. Все ретельно збити до отримання однорідної маси.
  2. Отримане тісто накрити харчовою плівкою і прибрати в холодильник на годину.
  3. Викласти отримане тісто в форму для випічки, ретельно розрівнюючи його і формуючи краї. Поставити форму з тістом в морозильну камеру на 30 хвилин.
  4. Далі розподілити зверху сметану і сир, нарізаний невеликими кубиками.
  5. Грушу розрізати навпіл, видалити серцевину і нарізати м'якоть скибочками. Викласти скибочки груші на пиріг. Посолити і поперчити.
  6. Випікати пиріг в попередньо розігрітій до 190 °С духовці 12-15 хвилин. Потім посипати волоськими горіхами і готувати ще 5-7 хвилин.

Як подавати пиріг

Остудити, а потім розрізати на порційні шматки.

Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти спіральний пиріг з овочами і сиром, а також ділилися рецептом селянського пирога з лисичками і зеленню.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти