Поєднання соковитих груш, гострого сиру і ароматних горіхів давно стало класичним. Тарт з грушами і блакитним сиром – рецепт пирога, який можна подавати як вишукану закуску. До нього прекрасно пасуватиме келих холодного білого вина.
Грушевий тарт з горіхами і сиром
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 207 ккал на 100 г
Складові:
Для тіста:
- 190 г волоських горіхів
- 100 г борошна
- 60 г вершкового масла
- Сіль – щіпка
Для начинки:
- 2 великих стиглих груші
- 150 г сиру з блакитною пліснявою
- 2 ст. л. сметани
- Жменя волоських горіхів
- Сіль, перець – за смаком
Дивіться відео, як спекти італійський рисовий пиріг:
Спосіб приготування:
- Викласти в блендер горіхи для тіста і подрібнити їх. Потім додати борошно, сіль і нарізане кубиками вершкове масло. Все ретельно збити до отримання однорідної маси.
- Отримане тісто накрити харчовою плівкою і прибрати в холодильник на годину.
- Викласти отримане тісто в форму для випічки, ретельно розрівнюючи його і формуючи краї. Поставити форму з тістом в морозильну камеру на 30 хвилин.
- Далі розподілити зверху сметану і сир, нарізаний невеликими кубиками.
- Грушу розрізати навпіл, видалити серцевину і нарізати м'якоть скибочками. Викласти скибочки груші на пиріг. Посолити і поперчити.
- Випікати пиріг в попередньо розігрітій до 190 °С духовці 12-15 хвилин. Потім посипати волоськими горіхами і готувати ще 5-7 хвилин.
Як подавати пиріг
Остудити, а потім розрізати на порційні шматки.
Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти спіральний пиріг з овочами і сиром, а також ділилися рецептом селянського пирога з лисичками і зеленню.