Не знаєте, як використовувати залишки сметану? Приготуйте на її основі швидкий і смачний яблучний пиріг з медом .
Дивіться відео, як вибрати якісну сметану:
Ви витратите лічені хвилини на заміс тіста, але зате зможете побалувати домашніх апетитною випічкою.
Пиріг з яблуками на сметані
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 118 ккал
Інгредієнти:
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 3/4 склянки
- Сметана – 1 стакан
- Борошно – 2 склянки
- Сода – 1 ч. Л.
- Мед – 2 ст. л.
- Яблуко – 4 шт.
- Цукрова пудра і листочки м'яти – для прикраси
Спосіб приготування:
- Яйця збити з цукром до пишної світлої маси.
- Додати до них сметану, соду, влити мед, перемішати.
- Всипати борошно, перемішати до однорідності.
- Викласти половину тіста в форму 20х20, застелену папером для випічки або змащену маслом.
- Поверх тесту розкласти яблука, нарізані кубиками або часточками.
- На яблука викласти тісто, розрівняти.
- Поставити форму в духовку, розігріту до 180 °С, і випікати пиріг до готовності (близько 30-35 хвилин).
- Готовий яблучний пиріг остудити на решітці.
Як подавати яблучний пиріг
Посипте пиріг з яблуками на сметані просіяною цукровою пудрою. Потім розріжте на квадратики і подавайте, за бажанням прикрасивши листочками м'яти.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати яблучний штрудель з тіста філо . "Сегодня" також ділилися рецептом яблучного пирога зі сметаною заливкою .