I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Вивчаємо склад м'ясних виробів: що таке ММО

У проєкті "Ми це їмо" разом з ТМ Бащинський розбираємося в складі м'ясних виробів

Сосиски, ковбаси, паштети – це швидко і зручно, особливо коли живеш в режимі "дім-робота-дім". Смачний сніданок чи вечерю можна приготувати за лічені хвилини, був би продукт якісний.

На полицях з ковбасними виробами очі розбігаються: виробники намагаються залучити покупців хто як може. Хтось дивує авторськими рецептурами, новинками, хтось на перше місце ставить радянські ГОСТи. Одні виробники чесно намагаються зробити продукт доступним для споживача, а інші, не маючи високотехнологічного виробництва, виставляють високу ціну і ще чималі гроші вкладають, щоб переконати нас з вами, що "дорого – значить якісно".

Сьогодні на ринку м'ясних виробів в Україні конкуренція дуже висока. І якщо за гаманець покупця йдуть дрібні бої (у вигляді акцій, розіграшів, спеціальних пропозицій), то ось за наші з вами розуми ведуться справжні битви. Основний інструмент в цих битвах – міфи.

Один із сучасних міфів – таємнича абревіатура "ММО", яку часто можна зустріти на етикетках м'ясних виробів. Давайте розбиратися,чи таке страшне – це ММО, як нам про нього розповідають з екранів телевізорів.

/ Фото: кореспондент

Що означає ММО?

Це абревіатура слів "м'ясо механічної обвалки". Його отримують шляхом механічного відділення м'якушевих тканин від кісток тушок і їх частин в спеціальному обладнанні. В результаті сепарації виходить пастоподібний фарш, який і є "м'ясом механічної обвалки" (ММО).

Мабуть, найважливішим етапом при виробництві ММО є проведення лабораторних досліджень кожної партії продукції. Виробник зобов'язаний оцінити продукт за такими критеріями як масова частка білку, вологість, жирність, кількість і розмір кісткових включень. Всі ці показники обов'язково повинні відповідати прийнятим нормам.

Чому нас лякають ММО?

Поряд з механічною обвалкою досі використовується і ручне обвалювання – це коли в процесі відділення м'яса від кістки безпосередню участь бере людина. У такому випадку витрати на цю частину виробництва зростають, але, щоб виправдати їх, виробники кажуть, що таким чином в фарш для ковбасних виробів потрапляє виключно м'ясо. І попутно "кошмарять" споживачів ММО, мовляв, чого там тільки немає.

Як вони це роблять? Справа в тому, що в процесі механічної обвалки при зніманні м'язів з кісток в обваловане м'ясо потрапляють шкіра, підшкірна сполучна і жирова тканина, а також кістковий мозок з кісток. І ось цією картинкою так часто лякають споживачів.

І дуже даремно, адже ММО нічим не гірше так званого "чистого" м'яса. Основним аспектом при виробництві ММО є суворе дотримання співвідношення використовуваного для обвалки м'ясної сировини, що тим самим забезпечує виконання вимог ГОСТу в плані якісних показників.

Чим більше виробник, тим суворіше контроль

ММО – абсолютно якісний для використання в харчовій промисловості продукт. Однак, це справедливо тільки в тих випадках, коли виробники дотримуються всіх технологічних вимог.

А адже на ринку м'ясних виробів України висока конкуренція. І, на жаль, часто дрібні виробництва не стежать за якістю і використовують сировину сумнівних постачальників. І ось тут-то краще довіритися великому і відомому виробникові.

Наприклад, у виробництві продукції ТМ "Бащинський" (одна з торгових марок величезного холдингу) задіяно новітнє обладнання від провідних світових виробників. Уся сировина – це поставки з внутрішньохолдингових підприємств. Ведеться ретельний контроль на кожному етапі виробництва.

Відомий бренд розвивається з урахуванням смаків споживачів. Як нам розповіли технологи ТМ Бащинський, коли є якісна сировина, технологічні можливості, то можна радувати покупців навіть з найвишуканішими смаками.

А ось спроби дізнатися, як влаштований технологічний процес дрібних виробництв, успіхом не увінчалися. І це не дивно: близько 30% виробництв знаходяться в тіні. Проконтролювати те, в яких умовах готується їх продукція, – просто неможливо.

Дякуємо за консультацію ТМ Бащинський

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти