Липень – саме час міняти гарячий червоний борщ на холодну окрошку. Це дуже популярна в українців літня перша страва. Ось тільки за два роки каструля окрошки подорожчала майже на 20-ку.
Підскочили в ціні яйця, кефір, курка, питна вода і зелень. А ось стримують ціну на літній суп картопля й огірки, які, порівняно з минулим роком, навіть подешевшали. Якщо готувати окрошку для сім'ї, на 3-літрову каструлю вам доведеться викласти 67-70 гривень – за умови, що продукти будуть недорогі, а готувати страву ви будете на звичайній воді.
Якщо замість ковбаси додати курку і заправити окрошку не водою, а кефіром або квасом, ціна підскочить щонайменше на 30 гривень. Але це не біда, кажуть експерти, тому що з усіх українських страв окрошка за рік подорожчала найменше.
Зараз тарілка окрошки коштує в середньому 11 гривень, але вже в середині серпня вартість однієї середньої порції може впасти на 2-3 гривні. Однак найкраще їсти окрошку в спекотну погоду, тому чекати кінця літа не варто. А щоб заощадити і не витратити зайвих грошей, овочі краще купувати на ринку, а м'ясо – в спеціальних магазинах, де ціни трохи нижчі.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" також ділився найкращими рецептами окрошки. Ми також розповідали, як приготувати окрошку на білому квасі.
Читайте також: