Головна Сьогодні

Ідеальне доповнення до м'яса: рецепт ароматного сливового соусу з прянощами

Такий соус відмінно підійде до баранини, яловичини і свинини

Cливовий соус з корицею, анісом і яблучним оцтом готується дуже просто, але неодмінно підкорить вас своїм яскравим і насиченим смаком. Всього півгодини, і ви отримаєте ідеальну приправу до м'ясних, овочевих страв і навіть до сендвичів з шинкою. Кращий сорт сливи для цього соусу – "Угорка".

Пряний сливовий соус до м'яса

Сливовий соус до м'яса
Сливовий соус до м'яса
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30-40 хвилин

Складові:

  • 450 г слив
  • 180 г цукру
  • 120 мл яблучного оцту
  • 1 паличка кориці
  • 2 зірочки анісу (за бажанням)

Спосіб приготування:

  1. Очистіть вимиті сливи від кісточок, поріжте їх дрібними шматочками або подрібніть їх у блендері. Можна також залишити їх у вигляді половинок – вибирайте форму на свій смак.
  2. Викладіть сливи на сковороду, додайте цукор, оцет, корицю і аніс.
  3. Доведіть на середньому вогні до кипіння. Тушкуйте, помішуючи, близько 20-30 хвилин на маленькому вогні, поки цукор не розтане, а соус не загусне.
  4. Тоді остудіть соус в окремому посуді і тримайте в холодильнику.

З чим подавати сливовий соус

Подавайте його з сирами, шинкою і іншими стравами.

Дивіться відео, як зробити соус ткемалі:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сливового кетчупу.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти