
Супи можуть бути не тільки ситними і гарячими, з м'ясом, овочами або галушками, а й легкими і холодними. Найбільше у цій справі досягли успіху французи. Вони обожнюють прохолодні перші страви. Ведучий програми "Ранок з Україною" Григорій Герман поділився рецептом супу вішісуаз, основа якого – звичні для українців інгредієнти: картопля, цибуля, вершки, риба і зелень.
Щоби повторити вішісуаз за рецептом Григорія Германа, знадобляться:
- Бульйон курячий – 700 мл
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля-порей – 1 шт.
- Масло вершкове – 30 г
- Молоко – 250 мл
- Вершки – 120 мл
- Філе білої риби – 300 г
Спосіб приготування

- Мускатний горіх, чебрець, лаврове листя, сіль і перець.
- Молоко і вершки поставити в морозилку. Поки вони охолоджуються, поставити на вогонь воду, коли вона закипить, відправити варитися філе білої риби. Не забути посолити і додати чебрець та лаврове листя.
- Окрему каструлю поставити на вогонь і додати вершкове масло.
- Півкільцями нарізати цибулю-порей, а картоплю – маленькими кубиками. Спочатку в розігріте масло викласти цибулю, коли вона припуститься, додати картоплю. За 4-5 хвилин додати курячий бульйон.
- Проварити, але недовго, доки картопля не почне виділяти крохмаль. Після цього зняти з вогню. Додати до овочів натертий мускатний горіх за смаком.
- Збивати готову суміш занурювальним блендером, поступово додаючи охолоджене молоко, а далі вже і вершки. Подавати суп з рибою, за бажанням прикрасити зеленню.
А як їдять оселедець у Нідерландах і взагалі, чи може сподобатися нідерландцям українська їжа – про це розповів дипломат Людовик Смоор. Невимушене спілкування про цікаве відбулося в нашому новому кулінарному шоу "З'ЇЖ ЦЕ".
Тут дізнаєтеся про 5 всесвітньо відомих супів і як їх приготувати.
Читайте також:
- 5 важливих правил для свіжих грибів надовго
- Баклажанна ікра по-одеськи – Сава Лібкін розкриває секрети сімейного рецепта
- Картопляна запіканка зі свіжим оселедцем по-фінськи – ще одне смачне застосування цієї риби
- Птітім – це як кускус, тільки більший. У чому його особливість і як готувати
- Капоната – улюблене рагу сицилійців і смачне доповнення до вечері