I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Холодний французький суп вішісуаз – простий і вишуканий рецепт

Цей суп-пюре народився у французькому місті Віші, звідси і його назва. Основні інгредієнти – картопля, кілька видів цибулі, сир і вершки. Та це непринципово, складові можна змінювати
Суп вішісуаз
Суп вішісуаз

Супи можуть бути не тільки ситними і гарячими, з м'ясом, овочами або галушками, а й легкими і холодними. Найбільше у цій справі досягли успіху французи. Вони обожнюють прохолодні перші страви. Ведучий програми "Ранок з Україною" Григорій Герман поділився рецептом супу вішісуаз, основа якого – звичні для українців інгредієнти: картопля, цибуля, вершки, риба і зелень.

Реклама

Щоби повторити вішісуаз за рецептом Григорія Германа, знадобляться:

  • Бульйон курячий – 700 мл
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля-порей – 1 шт.
  • Масло вершкове – 30 г
  • Молоко – 250 мл
  • Вершки – 120 мл
  • Філе білої риби – 300 г

Спосіб приготування

  1. Мускатний горіх, чебрець, лаврове листя, сіль і перець.
  2. Молоко і вершки поставити в морозилку. Поки вони охолоджуються, поставити на вогонь воду, коли вона закипить, відправити варитися філе білої риби. Не забути посолити і додати чебрець та лаврове листя.
  3. Окрему каструлю поставити на вогонь і додати вершкове масло.
  4. Півкільцями нарізати цибулю-порей, а картоплю – маленькими кубиками. Спочатку в розігріте масло викласти цибулю, коли вона припуститься, додати картоплю. За 4-5 хвилин додати курячий бульйон.
  5. Проварити, але недовго, доки картопля не почне виділяти крохмаль. Після цього зняти з вогню. Додати до овочів натертий мускатний горіх за смаком.
  6. Збивати готову суміш занурювальним блендером, поступово додаючи охолоджене молоко, а далі вже і вершки. Подавати суп з рибою, за бажанням прикрасити зеленню.

А як їдять оселедець у Нідерландах і взагалі, чи може сподобатися нідерландцям українська їжа – про це розповів дипломат Людовик Смоор. Невимушене спілкування про цікаве відбулося в нашому новому кулінарному шоу "З'ЇЖ ЦЕ".

Реклама

Тут дізнаєтеся про 5 всесвітньо відомих супів і як їх приготувати.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти