Хліб засох? Є 5 способів повернути йому свіжість

Використовуйте фольгу, паперовий рушник і селеру

Так іноді буває: не доїли вчасно, забули і в результаті – півбуханця, а то і майже весь буханець зачерствів. Звісно, можна включити фантазію і оживити хліб, приготувавши з нього багато смачного і цікавого. Але що робити, коли потрібен просто хліб і терміново? Дізнаймося прості способи, які допоможуть це здійснити. Все, що вам потрібно, є на будь-якій кухні. Забігаючи наперед – це мікрохвильовка, кран з водою і паперові рушники.

Якщо необхідно зробити найоригінальніший подарунок, скористайтеся підказками з нашого календаря березневих свят.

Реклама

Як повернути свіжість хлібу

Близнюки – це зручний тостовий хліб
Близнюки – це зручний тостовий хліб

Спосіб №1. За допомогою мікрохвильової печі

Реклама

Цей метод на сьогодні є найшвидшим способом розм'якшити черствий хліб. Змочіть паперовий рушник, який має повністю покрити ваш хліб (або ту частину, яку ви збираєтеся з'їсти). Рушник потрібно намочити в холодній воді та віджати його. Щільно загорніть порцію хліба у вологий паперовий рушник і покладіть в мікрохвильовку на 10 секунд. Потім дістаньте хліб і зніміть паперовий рушник.

Спосіб №2. За допомогою духовки

Розігрійте духовку до 180 градусів, відірвіть шматок алюмінієвої фольги, щоб загорнути хліб повністю. Помістіть покритий фольгою хліб у духовку. Якщо хліб уже порізаний, то йому знадобиться не більше 5 хвилин, якщо буханець цілий, то нагрівати її потрібно близько 20 хвилин. Після того, як ви дістали хліб з духовки, дайте йому охолонути у фользі. Він має зволожитися.

Реклама

Спосіб №3. За допомогою селери

Цей метод можна використовувати, якщо у вас є мішки для хліба або великі багаторазові пакети для бутербродів. Потрібно помістити в пакет хліб із селерою (2-3 штуки), покласти в холодильник і залишити на кілька годин. Ще краще – на ніч. Селера в цьому випадку має трохи підсохнути, віддавши вологу хлібу.

Спосіб №4. За допомогою крануа з водою

Це на перший погляд може здатися дивним, але експерти радять використовувати і цей метод. Потрібно взяти зачерствілий буханець і піднести під теплу воду. Важливо, щоб вода не потрапляла на верхню частину хліба, а на нижню скоринку. Змочений хліб потрібно покласти на пергаментний папір, щоб змочена частина була внизу. Потім – помістити в духовку, розігріту до 200 градусів на 8-10 хвилин. Вода почне випаровуватися, пара – підніметься по всьому периметру буханця та розм'якшить його.

Звісно, цей спосіб не підходить для розрізаного на скибочки хліба.

Спосіб №5. За допомогою друшляка

Якщо хліб засох, але його можна порізати, покладіть скибочки хліба на друшляк. Під друшляк – каструлю з киплячою водою. Відстань між конструкцією і водою має бути більше 10 см, щоб ваш хліб повністю не розм'якнув.

За матеріалами: Іnstructables.com.

Тут читайте про 6 видів хліба та про те, який з них найкорисніший.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти