Хачапурі по-імеретинськи відрізняються особливою круглою формою. Всупереч поширеній думці, в начинку хачапурі сулугуні не входить. Малознайомий нам імеретинський сир можна замінити адигейським, додавши солі за смаком.
Імеретинські хачапурі
Складові:
- 2 склянки теплої води
- 1 ст.л. цукру
- 1 ст.л. сухих дріжджів
- 1 ч.л. крупної солі
- 50 г вершкового масла
- 0.5 склянки рослинної олії
- 1 кг пшеничного борошна
- 1.2 кг імеретинського сиру
- 2 яйця
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Влити в миску воду, додати цукор і дріжджі. Перемішати і залишити в теплі на 15-20 хвилин. Додати сіль.
- Розтопити вершкове масло і змішати його з рослинною олією. Додати до дріжджової суміші.
- Всипати просіяне борошно і замісити тісто. Поставити підходити на 1 годину, щоб тісто збільшилося в об'ємі в два рази.
- Розім'яти сир виделкою, додати яєчні білки. Перемішати.
- Розділити тісто на 4 частини, розкачати в плоскі коржі. Викласти зверху начинку. Зібрати краї коржа над начинкою, щоб вийшла куля. Акуратно розрівняти її руками, потім розкачати качалкою. Слідкуйте, щоб тісто не прорвалося.
- Змастити хачапурі збитими яєчним жовтком. Випікати в розігрітій до 200°С духовці близько 20 хвилин.
- Подавати хачапурі можна як гарячими, так і холодними.
Нагадаємо, раніше ми ділилися секретами приготування хачапурі. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати швидкі хачапурі на сковороді. Крім цього ми розповідали, як правильно їсти хачапурі.
Дивіться відео, як приготувати хачапурі по-аджарськи:
Читайте також: