Якщо ви поки що визначаєтесь з різдвяним меню і думаєте, що приготувати на свято, Григорій Герман пропонує легку і вишукану закуску – фаршировані кальмари. Страва вишукана, легка у виконанні і вимагає мінімум грошових витрат.
"Як на мене – це ідеальна основна страва до різдвяного столу! Вартість однієї порції – близько 35-40 гривень. При цьому на вашому святковому столі з'явиться красива, дуже яскрава страва з морепродуктів! До того ж це дуже корисно – суцільний ЗСЖ. Тому обов'язково беріть собі на замітку", – каже Григорій Герман.
Фаршировані кальмари від Григорія Германа
Інгредієнти
- Кальмари – 4 шт.
- Сир фета – 100 г
- Варені яйця – 2 шт.
- Лимон – 0,5 шт.
- М'ята, зелена цибуля, петрушка
- Перець, сіль, цукор – за смаком
Спосіб приготування
- Гострим ножем обережно надрізати стінки очищеного кальмара з обох боків. Після чого можна приступити до приготування начинки. 2 варених і очищених яйця натерти на дрібній тертці. Подрібнити пучок зеленої цибулі і м'яти. Змішати зелень з яйцем і відправити до них сир фету, чорний мелений перець, цукор і цедру лимона. Добре перемішати.
- Настав час поставити сковороду на вогонь, і доки вона розігрівається, нафарширувати кальмари. При цьому слід пам'ятати дуже важливу штуку – при термічній обробці кальмар дуже помітно зменшується в розмірі. Тому начинки може бути не більше 2 столових ложок. Але перед тим, як відправити кальмарів на сковороду, їх треба заколоти зубочистками, щоб начинка не розсипалася.
- Відправити кальмарів на сковороду, додати пучок подрібненої зелені та сік лимона. Кальмари готуються дуже швидко, тому стежте за процесом, щоб не перетримати їх.
Тут знайдете рецепти різдвяних страв романтичної вечері.