I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Готуємо ситний "Пастуший пиріг" – покроковий рецепт

Оцініть на смак гордість ірландської та британської кухонь

Навряд чи ви знайдете паб в Ірландії або Англії, де б до пива не пропонували шматочок "Пастушого" або "Котеджного пирога". Там пишаються цією стравою, вважають її кулінарним надбанням. І попри те, що чогось вишуканого в ній немає, м'ясний фарш і картопляне пюре – основні інгредієнти, свого часу він був порятунком під час нестачі продуктів. І можливо, як данину непростому минулому та вмінню виживати, жителі Туманного Альбіону ставляться до "Пастушого пирога" із шаною. Розповімо коротку історію страви.

Що це за пиріг?

Реклама

Назва "Пастуший пиріг" з'явилася в середині 1800 років в Ірландії. Зрозуміло, що його брали із собою на роботу місцеві пастухи. Як правило, ця страва готувалася так: залишки недільного обіду (баранина, овочі, картопля) запікалися. Це ситно та смачно.

Приблизно ж цього періоду в Британії цю страву переінакшили, додаючи до неї замість баранини яловичину. Називали її "Котеджним пирогом". Тоді бідні жили в маленьких котеджах для робітників. Люди були змушені економити й готувати із залишків їжі. Звісно, тоді в Британії про ірландський "Пастуший пиріг" знали.

Звісно, сьогодні готувати цю страву можна з будь-яким м'ясом – усе на ваш смак. Але ми вирішили звернутися до класичного рецепту "Пастушого пирога".

Реклама
Фото: Instagram/cookedbyalexandra

Що треба для "Пастушого пирога"

Реклама
  • 250 гр. баранячого фаршу
  • 1 головка ріпчастої цибулі
  • 1 невелика морква
  • 1 зубчик часнику
  • 1,5-2 ст.л. томатної пасти
  • 1/4 перцю чилі без насіння і білих прожилок
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 1/2 ч.л. сушеного чебрецю
  • сіль
  • 100 гр консервованого гороху
  • 100-150 мл. води
  • 3-4 шт картоплі
  • 100 мл. молока
  • 100 мл. вершків 22%
  • 2 ст.л. вершкового масла
  • 1 маленьке лаврове листячко

Готуємо "Пастуший пиріг"

Фото: Instagram/plantbasedmeesh
  1. Поставте картоплю варитися. Цибулю наріжте кубиками, моркву натріть на дрібній тертці. Часник і перець чилі дрібно нарізати.
  2. Усе це обсмажити на оливковій олії до прозорості цибулі.
  3. Додайте фарш і обсмажуйте до золотистого кольору.
  4. Додайте томатну пасту й тушкуйте 10 хв. Додайте горошок.
  5. Підготуйте соус для картоплі. Вершкове масло, чебрець і лаврове листя, молоко та вершки поставте на вогонь, доведіть до кипіння.
  6. Процідіть молочну суміш через сито і вилийте в варену картоплю. Приготуйте пюре, воно має бути не дуже рідким.
  7. На дно форми для запікання викладайте шар м'яса. Воно має заповнити половину форми.
  8. Зверху – пюре і ставимо запікатися в розігріту до 220 градусів піч на 7-10 хв.

А тут знайдете рецепт солодких пирогів: скандинавського пирога з яблуками і родзинками і яблучного пирога з журавлиною.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти