Хочете побалувати себе шоколадом? Навіть гуру програм зі схуднення закликають раз в тиждень дати собі можливість трохи розслабитися. І рецепт десерту від української ведучої Лілії Ребрик ідеально для цього підходить.
Лілія пропонує приготувати торт "Капрезе". Це творіння італійських кухарів, а вони точно розуміються в смачних десертах. Особливість торта полягає в тому, що він готується без борошна.
Торт "Капрезе"
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 455 ккал на 100 г
Складові:
- 100 г темного шоколаду
- 70 г молочного шоколаду
- 120 г вершкового масла
- 4 яйця
- 100 г цукру
- 100 г смаженого мигдалю
- 1 ст.л. какао-порошку
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 175 градусів. Підготуйте форму: трохи змастіть вершковим маслом і присипте какао.
- Поламайте на шматочки шоколад, масло наріжте кубиками.
- Розтопіть шоколад і масло в глибокій мисці на водяній бані. Повинна вийти однорідна густа маса. Відставте її в бік, нехай трохи охолоне.
- Тим часом подрібніть мигдаль (можна зробити це в блендері або кавомолці).
- В іншу глибоку миску розбийте яйця і з'єднайте їх з цукром.
- Всипте мелений мигдаль і какао-порошок. З'єднайте з шоколадною масою, що остигла.
- Перемішайте і відправте в духовку на 40-45 хвилин. Коли пиріг буде готовий – злегка присипте його какао. Лілія рекомендує додати трохи мигдальної крихти.
На замітку
Лілія іноді готує пиріг з трьох або навіть чотирьох видів шоколаду.
Дивіться відео, як приготувати дієтичний шоколадний мус:
Нагадаємо, раніше Лілія Ребрик ділилася рецептом швидкого домашнього лимонаду, а також розповіла, як спекти повітряний бісквіт з яблуками.