I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Святкове меню до Дня святого Миколая. Ми обрали найкращі рецепти

Порадуйте близьких смачним пирогом з капустою і хлібом святого Миколая

День Святого Миколая. День, коли все навколо сповнюється чарівністю, а діти, як і дорослі, чекають на диво. Звісно, у цього дня є свої кулінарні традиції. І це не тільки випічка. Нижче – страви, які можна приготувати 19 грудня. Вибирайте якусь одну або постарайтеся приготувати всі. І так, Різдвяний піст триває, тому й готувати на День святого Миколая заведено пісну їжу. Для тих, хто не дотримується суворого посту, пропонуємо наступні страви.

Готуємо на День святого Миколая

Пісний борщ із карасями

Реклама
Фото: Instagram/bodrierecepti

Інгредієнти

  • 2 шт. – карасі свіжі
  • 150 г – фасоль біла
  • 100 г – на ваш смак
  • 300 г – капуста білокачанна
  • 0,5 шт. – буряк
  • 4-5 шт. – картопля
  • по 1 шт. – морква, цибуля
  • 2 г – корінь петрушки
  • Олія – ​​для смаження
  • 2 ст. л. – оцет 3%
  • 4 ст. л. – томатна паста
  • 100 г – борошно
  • Перець запашний горошком, лаврове листя
  • Сіль, зелень, перець мелений – за смаком


Спосіб приготування

  1. На сковороді з добре розігрітою олією обсмажуємо рибу по 7-10 хвилин з кожного боку. Попередньо обваляти її в борошні.
  2. Готову квасолю проціджуємо (відкидаємо на сито або друшляк).
  3. Гриби варимо до готовності, Проціджуємо, грибний бульйон залишаємо.
  4. Чистимо, нарізаємо овочі.
  5. Цибулю очищуємо і нарізаємо маленькими кубиками.
  6. Корінь петрушки очищаємо і нарізаємо дрібно.
  7. У сковороду насипаємо борошно, що залишилося, кладемо цибулю і корінь петрушки і пасеруємо 3 хвилини.
  8. На чистій сковороді обсмажуємо буряк з морквою 4 хвилини. Наливаємо в сковороду оцет і кладемо томатну пасту.
  9. Тушкуємо буряк з морквою і томаною пастою ще кілька хвилин.
  10. У каструлю вливаємо близько 2 л води, додаємо проціджений грибний бульйон.
  11. Солимо і перчимо за смаком. Додаємо картоплю, лаврове листя і горошини перцю.
  12. Варимо картоплю, потім кладемо обсмажену буряк з морквою і додаємо гриби.
  13. Додаємо цибулю з коренем петрушки.
  14. Кладемо капусту.
  15. Солимо борщ і варимо до готовності всіх овочів. Наприкінці кладемо відварену квасолю.
  16. Обсмажених карасів розрізаємо, кладемо в борщ і залишаємо на 15 хвилин, настоятися..

Читайте також:

Реклама

Вареники з грибами

Фото: Іnstagram / vegansearth


Інгредієнти

  • 650 г – борошно пшеничне
  • 320 мл – окріп
  • 2 ст. л – олія
  • гриби свіжі або сушені – за смаком
  • 10 шт – картопля
  • 1 шт – цибуля
  • перець мелений, сіль – за смаком


Спосіб приготування

Реклама
  1. У кип'яток вилити олію та сіль.
  2. Заварити окропом спочатку половину борошна і ретельно перемішати отриману суміш, що нагадує клейстер. Безперервно помішувати тісто ложкою.
  3. Висипати решту борошна і замісити тісто.
  4. Накрити і залишити на 5 хвилин.
  5. Для начинки відварити картоплю і добре її розім'яти.
  6. Гриби порізати і підсмажити з цибулею. Сухі гриби попередньо замочити у воді або відварити і порізати.
  7. Змішати картоплю з грибами, додати мелений чорний перець.
  8. Розкачати тісто. Вирізати склянкою варяниці, покласти посередині чайну ложку начинки і зліпити краї.
  9. Вареники відварити в киплячій підсоленій воді 3-4 хвилини.
  10. Подавати з олією та зеленню.

Пиріг з капустою

Інгредієнти

  • 250 г – молоко
  • 80 г – масло вершкове
  • 140 г – вершки
  • 1 шт – яйце
  • 1 ст. л – сіль
  • 1 ч. л – цукор
  • 500-550 г – борошно
  • 15 г – дріжджі
  • 500 гр – капуста
  • по 1 шт – цибуля, морква
  • сіль, перець

Спосіб приготування

  1. Вершки підігріти до кімнатної температури, додати вершкове масло. Влити в холодне молоке (суміш має бути тепла).
  2. Додати сіль, цукор, яйце, перемішати. Додати частину просіяного борошна та дріжджі, замісити тісто. Воно має бути м'яким.
  3. Накрийте тісто плівкою і рушником. Воно має постояти 1 годину.
  4. Обім'яти тісто і залишити на 40 хвилин.
  5. Протушкувати цибулю, моркву, капусту.
  6. Тісто розділити на 2 частини. Велика частина – низ, менша – верх.
  7. Розкачати і викласти першу частину в форму, застелену змащеним пергаментом.
  8. Борти наколоти виделкою.
  9. Викласти капусту і накрити іншою частиною тіста. Краї добре защипнути.
  10. Зробити отвори зверху і змастити жовтком з молоком.
  11. Випікати за 190-200 °С 35-40 хвилин.

Читайте також:

Рецепт "миколайчиків" з корицею

Інгредієнти

Дя тіста:

  • 150 г – масло вершкове
  • 600 г – борошно
  • 1 ч. л – сода
  • 200 г – цукор
  • 2 шт – яйця
  • 150 г – мед
  • кориця, мускатний горіх за смаком


Для глазурі потрібні

  • по 50 г – білий, чорний шоколад
  • 1 ч. л – вершкове масло


Спосіб приготування

  1. Масло натерти на тертці з великими отворами, додати цукор, яйця і жовтки, мед з корицею.
  2. Замісити тісто і залишити в холодильнику на ніч.
  3. Розкачати корж товщиною 0,2 см, вирізати печиво за допомогою формочок.
  4. Викласти печиво на деко, змастити яйцем і випікати до золотистого кольору за температури 200 градусів.

Готуємо глазур

  1. Розтопити білий і чорний шоколад окремо, додаючи в нього трохи вершкового масла.
  2. Прикрасити печиво глазур'ю. Також можна використовувати суміш білка і пудри, збитих міксером.

Читайте також:

Хліб святого Миколая

Фото: Instagram/larisa_trotsyuk

Тісто

  • 10 шт – яйця
  • 250 г – цукор
  • цедра одного лимона
  • 2 ст. л – ром
  • по 50 г – цукати, родзинки темні, родзинки світлі, мигдаль подрібнений
  • 250 г – борошно
  • 1 ч. л – розпушувач

Глазур

  • 100 г – цукрова пудра
  • 0,5 ч. л – кориця
  • 2 ст. л – ром

Спосіб приготування

  1. Добре збити жовтки із цукром і цедрою. Вмішати ром, цукати, родзинки і мигдаль. Ввести просіяне борошно і розпушувач.
  2. Окремо збити в міцну піну білки. Вмішати їх у тісто.
  3. Випікати в прямокутній формі в розігрітій духовці температурою 180 градусів близько 45 хвилин.
  4. Дати хлібу охолонути і прикрасити глазур'ю.

Тут зібрані 25 ідей подарунків для дітей на День святого Миколая.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти