Одним з найголовніших пунктів новорічного меню-2018 гарячі закуски. Важливо, щоб вони були різноманітними і добре поєднувалися між собою.
Жюльєн з куркою і грибами

Фото: Delights Of Culinaria
Інгредієнти:
- куряче філе – 150 г
- печериці – 150 г
- цибуля ріпчаста – 80 г (для гасіння) + 145 г (для бульйону)
- сир твердий – 60 г
- соняшникова олія (рафінована) – 15 мл
- вершкове масло – 15 г
- сіль – 10 г (2 ч.л.)
- лавровий лист – 1 шт.
- запашний перець – 1 горошина
- гвоздика – 1 бутон
- біле сухе вино – 50 мл
Рецепт приготування:
1. Відваріть куряче філе в окропі, додавши до нього цибулину, сіль, перець, лаврове листя і гвоздику.
2. Цибулю і печериці наріжте соломкою.
3. Потушкуйте цибулю в суміші рослинного масла і вершкового масла 15 хвилин. Потім додайте біле сухе вино і тушкуйте ще 5 хвилин. Викладіть цибулю на серветку.
4. На окремій сковороді підсушіть печериці.
5. Змішайте в мисці нарізане філе, гриби і цибулю, залийте соусом бешамель і все добре перемішайте.
6. Розкладіть жульєн по кокотницях або порційних керамічних формочках і густо посипте натертим сиром.
7. Поставте страву до попередньо розігрітої духовки.
Запікайте при температурі 200 градусів до повного розплавлення сиру – протягом 10-15 хвилин.
Пиріжки з листкового тіста з картоплею і м'ясом
Фото: emerils.com
Інгредієнти:
- листкове тісто – 500 г
- картопля – 1 кг
- м'ясо – 400 г
- яйце – 1 шт.
- твердий сир – 50 г
- цибуля – 1 шт.
- солоні огірки – 3-4 шт.
- зелень
- сіль перець
Рецепт приготування:
1. Відваріть картоплю в підсоленій воді до готовності і приготуйте з неї пюре.
2. М'ясо наріжте дрібними шматочками, цибулю наріжте. Обсмажте м'ясо на сковороді протягом 3 хвилин, додайте до нього цибулю, посоліть, поперчіть, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте на невеликому вогні 10 хвилин.
3. Потім зніміть кришку і дайте потушкувати ще 3-4 хвилини. Солоні огірки наріжте дрібними кубиками.
4. Листкове тісто розділіть на безліч дрібних кульок і розкачайте їх в коржики. На кожен коржик з тіста покладіть кілька ложечок картопляного пюре, трохи м'яса з цибулею і солоні огірочки. Защипайте пиріжки, але не до кінця, щоб посередині залишилася дірочка.
5. Викладіть човники з начинкою на деко, змащене маслом, і випікайте в розігрітій до 180 °С духовці до готовності.
Фаршировані печериці з фетою і перцем
Фото: Onion Rings & Things
Інгредієнти:
- великі печериці – 10 шт.
- цибуля – 1 шт.
- солодкий червоний перець – 0.5 шт.
- бринза – 100 г
- кріп – пучок
- сіль
Рецепт приготування:
1. Печериці помийте, видаліть ніжки. Посоліть. Обсмажте капелюшки на сковороді з рослинним маслом з двох сторін до легкої золотої скоринки. Викладіть на блюдо.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
2. Ніжки грибів і цибулю подрібніть. Перець очистіть від насіння і прожилок і наріжте дрібними кубиками. Бринзу наріжте кубиками і подрібніть кріп.
3. Грибні ніжки обсмажте разом з цибулею і перцем. Додайте бринзу і кріп, перемішайте. Цією начинкою нафаршируйте підготовлені капелюшки печериць.
4. Поставте в розігріту до 180 °С духовку на 10 хвилин.
М'ясні рулетики з шинкою і огірками
Фото: vkus-landia.ru
Інгредієнти:
- свиняча або яловича вирізка – 750 г
- шинка або бекон – 250 г
- мариновані огірки – 200 г
- сіль, перець – за смаком
Для соусу:
- томатний соус – 200 мл
- вода або овочевий бульйон – за смаком
- сметана – кілька ложок
- приправи – за смаком
- рубана зелень – за смаком
Рецепт приготування:
1. М'ясо помийте, наріжте скибочками завтовшки 1,5 – 2 см. Відбийте молотком, посоліть і поперчіть з двох сторін. Покладіть на кожен шматочок по тонкій скибочці шинки і трохи нарізаних соломкою огірків. Загорніть в рулетики, за бажанням скріпіть їх зубочистками.
2. Розігрійте сковороду з рослинним маслом, обсмажте рулетики до золотистого кольору з усіх боків. Вийміть зубочистки.
3. Додайте томатний соус і воду, готуйте під кришкою близько 30-40 хвилин. Наприкінці додайте сметану, приправте за смаком і додайте зелень.
Темпура з креветок
Фото: Mirakuya Japanese Restaurant
Інгредієнти:
- великі креветки – 30 шт.
- борошно – 120 г
- картопляний крохмаль – 30 г
- крижана вода – 200 мл
- яйце – 1 шт.
- сіль – 1/2 ч.л.
- рослинне масло для фритюру
Рецепт приготування:
1. Очистіть креветки, залишивши хвостик. Надріжте кожну креветку уздовж спинки, а потім зробіть невеликий надріз поперек. Щоб креветка виглядала по можливості рівною і красивою, її потрібно стиснути по подовжньому розрізу і злегка витягнути.
2. Для кляру злегка збийте яйце, додайте воду, сіль, просіяні борошно і крохмаль, розмішайте виделкою.
3. Добре розігрійте масло для фритюру. Порціями викладайте креветки в кляр і смажте по 1-2 хвилини з кожного боку. Шумівкою дістаньте обсмажені креветки і викладіть на паперовий рушник для видалення зайвого масла.
4. Подавайте страву гарячою разом з соєвим соусом.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептами традиційних салатів на Новий рік. Також ми розповідали, як запекти буженину в духовці.