I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Гід по халумі – 4 поради з приготування найжаростійкішого сиру і рецепт

Обсмажувати його треба за дуже високої температури, а подавати з овочами, м'ясом або медом з горіхами
Фото: сир халумі, instagram.com/elenaalexanderchef/
Фото: сир халумі, instagram.com/elenaalexanderchef/

Халумі – кіпріотський сир. Оригінальний продукт може вироблятися тільки на цьому острові, через що місцеві жителі дуже горді. Зрозуміло, що там їдять його часто, але цікавий інший факт – любов до халумі вилилася в мистецтві. Існують пісні та вірші, присвячені цьому сиру. Отже, якщо виникло бажання його приготувати, тобто посмажити, будьте впевнені – це не складно і дуже смачно. Уявіть: щільна хрустка скоринка, а під нею неймовірно смачний і ніжний сир, який за консистенцією схожий на м'яку іриску. Халумі безумовно посяде заслужене місце в списку ваших улюблених страв із сиром.

У чому особливість сиру халумі

Реклама
  • Його готують із сиру, потім дуже повільно проварюють у сироватці, після чого й утворюється щільна захисна плівка. Вона й забезпечує сиру жаростійкість
  • На Кіпрі та в Греції його продають в упаковці з розсолом і листям м'яти. М'ята дозволяє зберігати свіжість і аромат халумі

З чим їдять халумі на Кіпрі

Смажений сир додають у салати, подають до смажених, тушкованих або свіжих овочів, зі смаженими ковбасками зі свинини або баранини. Можна їсти халумі і як самостійну страву. Він добре поєднується з кавуном, динею, грушею, а також з медом і кунжутом.

4 поради з приготування халумі

Реклама
  1. Для того, щоби посмажити халумі потрібна сковорода з антипригарним покриттям, перед обсмажуванням на сковороду обов'язково потрібно капнути оливкову олію.
  2. Завтовшки скибочки мають бути не більше півтора сантиметра.
  3. Смажити халумі треба на дуже гарячій сковороді по 40 секунд з кожного боку.
  4. Солити, перчити і додавати спеції – наприкінці приготування.

Смажений халумі з помідорами

Фото: instagram.com/tukalinochka_secrets/

Інгредієнти

  • 300 г – сиру халумі
  • 200 г – томатів чері
  • 3 ст. л. – оливкової олії
  • петрушка, кріп, зелена цибуля, сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування

Реклама
  1. Помідори нарізати невеликими шматочками, зелень і цибулю дрібно порубати, халумі нарізати шматками завтовшки 1-1,5 см.
  2. Змішати помідори із зеленню і цибулею, посолити і поперчити за смаком, додати ложку оливкової олії і перемішати.
  3. Сир смажити безпосередньо перед подачею. Прогріти сковороду з оливковою олією, швидко викласти скибочки сиру в один шар (можна смажити в декілька заходів).
  4. Обсмажити сир на сильному вогні 35-45 секунд, потім перевернути шматочки сиру і смажити ще 35-45 секунд. Головне не перетримати сир на сковороді, інакше він стане гумовим, потрібна тільки скоринка.
  5. Готовий сир одразу знімати зі сковороди і подавати з помідорами.

За матеріалами: Мasterclass.com.

Тут дізнаєтеся, чому птитим називають "ізраїльським рисом", а також – рецепт з ним.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти