I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Гастротур Іспанією – 5 особливих страв цієї країни, які можна приготувати вдома

Дізнаємося про важливі для Іспанії десерти, закуски тапас і наваристий суп фабаду

Гастрономічна Іспанія – це не тільки суп гаспачо і паелья, це ще барвисті закуски тапас, наваристі супи та безліч десертів, які нерозривно пов'язані з історією цієї країни. Місцева кухня забарвлена відтінками середземноморської кухні, може злегка нагадувати національну їжу Греції, але все ж має свій особливий колорит. Три рецепти десертів, один рецепт супу і тапас – в цій добірці.

У нашому календарі свят травня шукайте найвдаліші варіанти для подарунків.

Реклама

Фабада

Фото: instagram.com/tatinsovet/

Дуже популярний суп практично по всій Іспанії. Щоб не гаяти час на його приготування, фабаду продають у готовому вигляді в бляшанках. Проте його можна приготувати й удома.

Інгредієнти

  • 400 г – сухої білої квасолі
  • 400 г – копченої свинячої грудинки одним шматком
  • 1 шт. – невелика копчена свиняча рулька
  • 200 г – кров'яної ковбаси
  • 200 г – ковбаси чорізо (можна замінити іншою копченою ковбасою)
  • 3 зуб. – часнику
  • лаврове листя, шафран, перець горошком, сіль

Спосіб приготування

Реклама
  1. Квасолю замочити на ніч, щоб вона стала м'якою.
  2. Грудинку і рульку покласти у велику каструлю, залити 2,5 літрами води, довести до кипіння. Додати квасолю.
  3. Зменшити вогонь до мінімуму, додати лаврове листя, шафран і перець горошком. Варити ще 2 години на повільному вогні.
  4. Дістати м'ясо з бульйону, зняти з кісточок. Порізати і разом зі скибочками ковбаси і чорізо обсмажити.
  5. У каструлю з квасолею покласти все м'ясо і ковбасу, довести до кипіння. Готувати ще 3 хвилини, прикрасити зеленню.

Тапас із моцарелою

Фото: instagram.com/xenia_ionova/

Є версія, що ці красиві крихти з'явилося в 13 столітті. Тоді правлячий монарх видав указ подавати хмільні напої тільки разом із закусками. Після цього на гуртки з напоями почали класти скибочки хліба, тому назва перекладається як "кришка". Увага – наголос у слові "тапас" на перший склад.

Інгредієнти

Реклама
  • 6 шт. – скибочки багета
  • 3 шт. – помідор
  • 150 г – мацарела
  • соус песто

Спосіб приготування

  1. Багет злегка підсмажити на оливковій олії.
  2. Зверху укласти моцарелу і помідор, прикрасити песто.

Торт "Сантьяго"

Фото: instagram.com/gastroputevoditel/

З 2006 року цей торт є національним надбанням Іспанії. Назву придумано на честь апостола Сантьяго (Святого Якова), покровителя Іспанії. Рецепт з'явився в Середньовіччі й тоді вважався шалено дорогим. Адже в складі торта – мигдальне борошно. Як видно на фото, торт має прикрашати малюнок клинка Сантьяго. Трафарет можна легко знайти в інтернеті.

Інгредієнти

  • 250 г – мигдальної пудри
  • 4 шт. – яйця
  • 190 г – цукру
  • цедра 1 апельсина / лимона
  • ванільний цукор – за смаком
  • дрібка солі
  • цукрова пудра – для прикраси

Спосіб приготування

  1. У глибокій мисці з'єднати яйця, цукор і сіль. Помірно збити віночком або міксером.
  2. Додати мигдалеву борошно і добре перемішати. Додати цедру і ваніль.
  3. Форму для випічки змастити вершковим маслом, вилити тісто.
  4. Випікати за температури 180 градусів 30-40 хвилин. Готовий пиріг остудити і покрити цукровою пудрою.

Крема каталана

Фото: instagram.com/salouru/

Як і багато інших легендарних страв, крема каталана народився через помилку. У 18-му столітті монахині каталонської обителі в очікуванні приїзду єпископа, вирішили приготувати на десерт флан (пудинг). Але той вийшов дуже рідким. Щоб врятувати ситуацію, вони додали корочку з карамелізованого цукру. При подачі страви скоринка була ще гарячою, і єпископ, спробувавши його, вигукнув: "Crema!". У перекладі з каталонської означає "гарче". Сьогодні цей десерт готують на сімейні свята.

Інгредієнти

  • 1 л – молока
  • 6 шт. – яєчних жовтків
  • 150 г – цукру
  • 40 г – кукурудзяного крохмалю
  • шкірка половинки лимона, шкірка половинки апельсина
  • паличка кориці

Спосіб приготування

  1. В один літр молока додати шкірку лимона, апельсина і паличку кориці. На середньому вогні нагріти молоко, потім, не доводячи до кипіння, зняти з вогню і залишити під кришкою на 30 хвилин.
  2. 6 жовтків змішати зі 100 г цукру, додати 40 г кукурудзяного крохмалю і знову перемішати.
  3. Через сито влити в яєчну суміш молоко, добре перемішати до отримання однорідної маси.
  4. Перелити отриману суміш у каструлю і поставити на середній вогонь.
  5. Постійно помішувати, доки суміш не стане щільнышою.
  6. Готовий крем ще раз пропустити через сито. Розлити в порційні форми, закрити харчовою плівкою і поставити в холодильник мінімум на 4 години.
  7. Після того, як крем добре застигне, посипати зверху цукром, і за допомогою пальника карамелізувати цукор до утворення хрусткої коричневої скоринки. Скоринки можна домогтися, поставивши десерт на хвилину в духовку з режимом гриль.

Чурос

Фото: instagram.com/ispalinka/

Ці ароматні "палички" продаються в Іспанії мало не на кожному кроці. Розрізняють два традиційних різновиди: тонкі у вигляді кілець, власне, чурос і товсті довгі – порас (porras). За легендою, десерт придумали пастухи. Вони йшли з дому в гори на багато днів і смажили тісто на величезних сковородах на відкритому вогні. Худобу, яку пасли пастухи, називали navajo сhurro. Ймовірно, саме так і було вирішено назвати прототип найвідомішоъ сьогодні іспанської випічки. Якщо використовуватимете кондитерський мішок або кондитерський шприц, дуже круте тісто не підійде, інакше буде складно сформувати майбутній чурос.

Інгредієнти ⠀

  • 4 ск. – води
  • 2-3 ск. – борошна
  • 1 ч. л. – розпушувача
  • 1 ч. л. – солі
  • оливкова олія або олія для смаження
  • цукрова пудра для посипання

Спосіб приготування ⠀

  1. Воду довести до кипіння і зняти з вогню.Одразу ж додати борошно разом із сіллю і розпушувачем і перемішати ручним міксером (або дерев'яною лопаткою) до однорідності маси.
  2. Тісту дати постояти 30 хвилин. У глибоку сковорідку налити олію (заввишки 2-3 пальця) і розігріти її до 200 градусів. Сформувати і смажити чурос (по 4 шт.). Викласти на паперовий рушник. ⠀
  3. Прикрасити цукровою пудрою і какао.

Тут дізнаєтеся про національну кухню Німеччини і рецепти популярних страв цієї країни.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти