I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що їдять на сніданок італійці – рецепт омлету фритати

Подається вона, як пиріг. Тобто ріжеться на трикутні шматочки

Продовжуємо знайомитеся зі сніданками, вірніше, з тим, що люблять на сніданок в інших країнах. Ми розповідали про японський омлет омурайсу з рисом і куркою всередині, тепер дізнаємося, яку страва з яєць їдять вранці в Італії. Отже, крім еспресо, італійці люблять з'їсти яєчню фритату. У неї кладуть усе, що залишилося з вечері. Вона може бути з овочами, може бути з м'ясом. Але деякі нюанси все-таки є. Дізнаємося їх і запишемо рецепт фритати з овочами.

А в нашому квітневому календарі свят дізнаєтеся, що незвичайного можна подарувати друзям і близьким цього місяця.

Реклама

У чому особливість приготування фритати?

  • Сковорідка. Для фритати вона потрібна чавунна. Щоб за необхідності доготувати омлет у духовці.
  • Часник. Перед тим, як починати готувати фритату, потрібно обсмажити трохи часнику на оливковій олії. Потім прибрати його. Це особливість не тільки приготування омлету по-італійськи, а й усієї кухні країни.
  • Овочі. Якщо ви збираєтеся приготувати фритату з водянистими овочами (помідори, кабачок), то їх необхідно обсушити. Наприклад, помідор розрізати на кубики, видалити сік і дати полежати, щоб вони були ніби в'яленими. Щодо кабачків, то їх необхідно трохи протушкувати і також віджати зайву рідину.
  • Склад. Крім яєць, у фритату можна додавати все: від овочів до шинки або ковбаси, що залишилися в холодильнику.
  • Подача. Фритата подається на тарілці та розрізається на трикутники, як пиріг.

Читайте також:

Фритата з овочами: рецепт

Реклама
Фото: фритата, instagram.com/altayseligor/

Інгредієнти

  • Яйця – 6 шт. ⠀
  • Молоко – 120 мл ⠀
  • Сир – 80 г ⠀
  • Болгарський перець – 1 шт. ⠀
  • Помідори чері – 10 шт. (попередньо трохи обсмажити) ⠀
  • Часник – 3 зубчики ⠀
  • Цибуля червона (середня) – 1 шт. ⠀
  • Оливкова олія – 1 ст. л. ⠀
  • Сіль, перець – за смаком ⠀
  • Зелень – за смаком ⠀

Спосіб приготування

  1. Болгарський перець очистити і нарізати брусочками. Помідори нарізати половинками. Часник – дрібним кубиком. Цибулю – півкільцями.
  2. Обсмажити часник на сковороді. Потім прибрати. Додати інші овочі – цибулю, потім болгарський перець, трохи все обсмажити і додати попередньо обсмажені помідори. Посолити, поперчити за смаком.
  3. Яйця відправити в глибоку миску, посолити, поперчити, збити вінчиком. Влити молоко і натерти сир. Усе добре перемішати
  4. Дно сковороди змастити олією та рівномірно розподілити обсмажені овочі. Залити яєчною сумішшю і посипати зеленню. Зверху за бажанням викласти гілочку чері.
  5. Відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.

Тут знайдете рецепт французького омлету Пуляр, популярного в Instagram.

Реклама

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти