I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Риба та картопля фрі за 10 хвилин: швидкий рецепт традиційної англійської страви від Гордона Рамзі

Смажена тріска з картоплею фрі – кулінарний символ Британії

Риба та картопля фрі – найпопулярніша англійська страва ще з часів королеви Вікторії. Це смажена в клярі біла риба, найчастіше тріска, яка подається разом з картоплею.

Гордон Рамзі, відомий британський шеф-кухар, поділився своєю версією риби та картоплі фрі. Він смажить рибу цілком, а картоплю ріже дуже тонко. Крім цього, він рекомендує доповнити страву соусом тартар.

Реклама

Риба та картопля фрі від Гордона Рамзі

Риба і картопля фрі: рецепт з фото
Риба і картопля фрі: рецепт з фото

Час приготування:

Реклама
  • 10 хвилин

Калорійність:

  • 451 ккал на порцію

Інгредієнти:

  • 120 г борошна з розпушувачем + для панірування
  • 175 г білої риби (наприклад, тріски)
  • 1 середній яєчний білок
  • 160 мл (1/2 склянки або трохи менше половини пляшки) світлого пива
  • 1 велика очищена воскова картопля
  • Соняшникова олія
  • Сіль
  • 2 ч.л. порошку карі
  • 1 ч.л. розпушувача

Читайте також:

Реклама

Для соусу тартар:

  • 1 ст.л. нарізаних корнішонів
  • 50 г крем-фреш
  • 200 г майонезу
  • 3/4 нарізаної кубиками цибулі-шалот
  • Лимонний сік (близько 1 ч.л.)
  • Гострий соус – за бажанням

Дивіться відео, чому Гордон Рамзі став втрачати підписників:

Спосіб приготування:

  1. Налийте олію в сковороду для смаження і розігрійте на середньому або сильному вогні.
  2. У мисці перемішайте борошно, розпушувач, 1 ч.л. порошку карі і пиво. Потім збийте яєчні білки до утворення жорстких піків і додайте в тісто (якщо суміш занадто густа, додайте води).
  3. Додайте чайну ложку карі-порошку в борошно.
  4. Приправте рибу сіллю, потім обваляйте в борошні. Струсіть надлишки і умочіть тріску в тісто. Переконайтеся, що риба повністю покрита кляром, і змастіть її олією.
  5. Обсмажте рибу з двох боків до золотистої скоринки. Це займе 3-3 1/2 хвилини. Перекладіть її на тарілку, застелену паперовим рушником, і поставте в теплу духовку.
  6. Наріжте картоплю тонкими брусочками (чим тонше шматочки, тим швидше вони приготуються). Потім промокніть паперовим рушником, щоб видалити зайву вологу.
  7. Налийте свіжу олію в сковороду і обсмажте на сильному вогні. Як тільки картопля підрум'яниться, перекладіть її на паперовий рушник і посоліть.
  8. Перемішайте всі інгредієнти для соусу тартар. За бажанням додайте сіль за смаком і гострий соус.

Як подавати страву

Дістаньте рибу з духовки і подавайте разом зі смаженою картоплею і соусом.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом вівсянки з корицею від Гордона Рамзі, а також розповідали, як зробити ризото з грибами за його рецептом.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти