Головна Сьогодні

Як приготувати фінський рибну юшку з лососем

Ця юшка ідеальна для зимового обіду: вона ситна, смачна і відмінно зігріває

Молочний суп з лососем і картоплею – популярна страва фінської кухні, яка в оригіналі називається "калакейтто". Існує святковий варіант цієї страви, коли замість молока використовуються вершки.

Фінський рибний суп

Складові:

  • 400 г філе лосося
  • 1 велика цибулина
  • 4 середні картоплини
  • 400 мл молока
  • 1 ст. л. борошна
  • 1/2 ч. л. лимонного перцю
  • сіль

Рецепт приготування:

  1. Цибулю нарізати півкільцями, картоплю – великими кубиками розміром 2-2,5 см. Закип'ятити 1 л злегка підсоленої води, додати цибулю і картоплю, довести до кипіння, потім зменшити вогонь до середнього і варити під кришкою 10 хвилин.
  2. Рибу нарізати великими шматками і покласти в каструлю до овочів. Додати лимонний перець, готувати 6 хвилин.
  3. Віночком збити молоко з борошном. Помішуючи, влити в каструлю з супом.
  4. Довести до кипіння і відразу ж зняти з вогню. Перед подачею суп можна посипати свіжою зеленню.

Порада: якщо у вас немає лимонного перцю, приправте суп білим меленим перцем, а перед подачею додайте до нього кілька крапель лимонного соку і дрібку подрібненої цедри.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом гаспачо з буряка. Ми також розповідали, як зварити зелений суп-пюре з горошком і м'ятою. Крім цього, ми писали, як приготувати крем-суп з цвітної капусти з мускатним горіхом.

Дивіться відео, як приготувати японський місо суп:

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти