Молочний суп з лососем і картоплею – популярна страва фінської кухні, яка в оригіналі називається "калакейтто". Існує святковий варіант цієї страви, коли замість молока використовуються вершки.
Фінський рибний суп
Складові:
- 400 г філе лосося
- 1 велика цибулина
- 4 середні картоплини
- 400 мл молока
- 1 ст. л. борошна
- 1/2 ч. л. лимонного перцю
- сіль
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Цибулю нарізати півкільцями, картоплю – великими кубиками розміром 2-2,5 см. Закип'ятити 1 л злегка підсоленої води, додати цибулю і картоплю, довести до кипіння, потім зменшити вогонь до середнього і варити під кришкою 10 хвилин.
- Рибу нарізати великими шматками і покласти в каструлю до овочів. Додати лимонний перець, готувати 6 хвилин.
- Віночком збити молоко з борошном. Помішуючи, влити в каструлю з супом.
- Довести до кипіння і відразу ж зняти з вогню. Перед подачею суп можна посипати свіжою зеленню.
Порада: якщо у вас немає лимонного перцю, приправте суп білим меленим перцем, а перед подачею додайте до нього кілька крапель лимонного соку і дрібку подрібненої цедри.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом гаспачо з буряка. Ми також розповідали, як зварити зелений суп-пюре з горошком і м'ятою. Крім цього, ми писали, як приготувати крем-суп з цвітної капусти з мускатним горіхом.
Дивіться відео, як приготувати японський місо суп: