I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Фарширований перець – 7 варіянтів начинок, які ви не втомитеся готувати

Це одна з найулюбленіших страв серпня, адже перець цього періоду максимально соковитий. Його можна начиняти не тільки рисом і фаршем, а й грибами зі стручковою квасолею, курячим філе з овочами або фетою і булгуром

Фарширований перець – це не тільки вдала ідея для ситної вечері, ця страва цілком може стати святковою. Головне – приготувати її з душею і кращими для цього начинками. Це не лише традиційний рис з м'ясом, а й гриби, кускус і фета, а також помідори чері. Якщо плануєте пікнік і не знаєте, де купити продукти за приємною ціною, то всі подробиці дізнаєтесь тут. 10 лайфхаків для продуктивного серпня знайдете в нашому календарі.

Перці з помідорами чері

Реклама

Фарширований перець з чері
Фарширований перець з чері

Інгредієнти

  • 5 шт. – довгих перців
  • 20 шт. – томатів чері

Для соусу

Реклама
  • 3 ст. л. – оливкової олії
  • 3 шт. – подрібнені зубчики часнику
  • 2 ст. л. – каперсів, подрібнених
  • Жменя м'яти, петрушки
  • Перець, сіль

Спосіб приготування

  1. Запекти половинки перців за температури 180-200 градусів близько 25-30 хвилин, попередньо поклавши по 2 чері в кожну. Без олії.
  2. Для соусу змішати олію з часником, каперсами і подрібненою зеленню і спеціями. Доки перець готується, соус настоюється.
  3. У гарячі половинки перцю додати соус за смаком.

Фарширований перець з м'ясом і булгуром

Фарширований перець в духовці
Фарширований перець в духовці

Реклама

Інгредієнти

  • 8 великих червоних, жовтих, оранжевих і зелених перців, бажано з хвостиками
  • 830-860 мл курячого бульйону
  • 1,5 ск. булгура
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 1 середня цибулина (нарізати)
  • 3 зубчики часнику (розім'яти пресом)
  • 450 г яловичого фаршу
  • 280 г замороженого шпинату (розморозити і віджати зайву рідину)
  • 1/2 ск. дрібно нарізаного кропу
  • 1,6 л помідорів у власному соку
  • 1 ск. дрібно нарізаного сиру фета
  • Сіль і перець

Спосіб приготування

  1. З перців зріжте верхівки, відкладіть. Видаліть насіння і перегородки. З нижньої частини кожного перцю зріжте по тоненькому шматочку для стійкості.
  2. Поставте перці разом з верхівками в мікрохвильову піч на максимум, за 4 хвилини верхівки викладіть на паперові рушники, перці залиште ще на 5 хвилин, потім викладіть на паперові рушники.
  3. У мисці змішайте бульйон з булгуром і готуйте в мікрохвильовій печі на максимумі, не накриваючи кришкою, доки крупа на стане м'якою і велика частина бульйону не вбереться, але не до повної готовності.
  4. У глибокій сковороді на середньому вогні розігрійте оливкову олію і підсмажте цибулю і часник до золотистого кольору, часто помішуючи. 1/4 ск. суміші відкладіть. У сковороду додайте яловичий фарш і прожарьте 6-8 хвилин, помішуючи. Зніміть сковороду з вогню.
  5. До фаршу додайте булгур, шпинат, кріп, 1 ск. нарізаних помідорів, 3/4 ск. сиру фета. Нафаршіруйте цією сумішшю перець і посипте 1/4 ск. сиру. Накрийте перці верхівками.
  6. Розігрійте духовку до 180 градусів. Вимийте сковороду і викладіть помідори, суміш з цибулею, посоліть і поперчіть. Доведіть соус до кипіння, помішуючи.
  7. Розлийте соус в дві середні скляні форми для випічки або в дві 2-літрові каструлі. У кожну ємність покладіть по 4 перці. Одну порцію накрийте фольгою і запікайте в духовці до готовності. Другу – заморозьте.

Читайте також:

Перець, фарширований грибами і стручковою квасолею

Перець, фарширований грибами і стручковою квасолею
Перець, фарширований грибами і стручковою квасолею

Інгредієнти

  • Перець болгарський – 5 шт.
  • Сир – 100 г
  • Яйце – 2 шт.
  • Печериці – 100 г
  • Стручкова квасоля – 100 г
  • Помідори – 2 шт.
  • Зелень, спеції – за смаком

Спосіб приготування

  1. Гриби протушкувати у власному соку під кришкою 5 хвилин і смажити, доки не випарується волога.
  2. Змішати гриби, нарізані помідори, стручкову квасолю, зелень і начинити розрізані вздовж перці.
  3. Запікати в духовці 20 хвилин за температури 180 градусів.
  4. Яйця і тертий сир змішати, залити цією сумішшю перці і запікати ще 5 хвилин.

Читайте також:

Запечені перці, фаршировані філе

Фарширований перець для Левів
Фарширований перець для Левів / Фото: Колаж: Сьогодні,

Інгредієнти

  • 5 шт. – перців
  • 400 г – філе курки/індички
  • 50 г – сиру
  • 2 шт. – помідор
  • 2 ст. л. – сметани
  • Зелень, сіль – за смаком

Спосіб приготування

  1. Філе нарізати шматочками, додати порізані невеликими шматочками помідори, натертий сир, сметану, зелень і сіль, перемішати.
  2. Перці розрізати навпіл, очистити від насіння і заповнити начинкою. Випікати перці під фольгою 40 хвилин за 180 градусів.
  3. Потім фольгу прибрати, перці посипати сиром і запекти до зарум'янювання сиру.

Читайте також:

Перець, фарширований капустою

Фарширований перець з овочами
Фарширований перець з овочами

Інгредієнти

  • 16 шт. болгарського перцю
  • 3-4 середні цибулини
  • 5 шт. моркви
  • 1 невеликий качан капусти
  • 3/4 склянки круглозерний рису
  • Олія для смаження овочів
  • 1,5 склянки томатного соку
  • Сіль, перець, улюблені приправи – за смаком
  • Зелень і сметана – для подачі

Спосіб приготування

  1. Цибулю нарізати дрібними кубиками, моркву натерти на крупній тертці, капусту нашаткувати тонкою соломкою.
  2. Рис відварити до напівготовності.
  3. У невеликій кількості олії спасерувати цибулю, додати моркву, готувати ще хвилин 5-7, додати нашатковану капусту і все разом трохи протушкувати, щоб овочі залишалися трохи хрусткими.
  4. Додати до овочів напівзварений рис, все добре перемішати. Приправити за смаком.
  5. Перці підготувати до фарширування – зрізати верхівки, видалити насіння і перегородки.
  6. Нафарширувати перці рисово-овочевою начинкою, скласти їх у каструлю, додати томатний сік, накрити каструлю кришкою і тушкувати на повільному вогні 20-25 хвилин.
  7. Подавати фарширований перець зі сметаною, посипавши зеленню.

Читайте також:

Фарширований перець овочами і кускусом

Фарширований перець овочами і кускусом
Фарширований перець овочами і кускусом

Інгредієнти

  • Солодкі перці (кількість залежить від розміру)
  • 1/2 чашки кускуса
  • 1 чашка окропу або бульйону
  • 1 невеликий баклажан
  • 1 невелика цибулина
  • 1 великий стиглий помідор
  • Чебрець або базилік
  • 100 г фети або бринзи

Спосіб приготування

  1. Кускус залити окропом, дати постояти, доки рідина не вбереться; посолити, поперчити, перемішати виделкою.
  2. Цибулю дрібно нарізати. Баклажан нарізати маленькими кубиками.
  3. На оливковій олії обсмажити цибулю і баклажан 2-3 хвилин. Помідор натерти на тертці, шкірку викинути. Додати в сковороду разом з чебрецем і базиліком, приправити сіллю і перцем, перемішати і готувати, доки рідина не випарується.
  4. Перемішати овочі з кускус, злегка остудити. Сир розкришити, змішати з кускусом і овочами.
  5. У перців зрізати верхівку, очистити від перегородок і насіння. Нафарширувати перці начинкою. Покласти в змащену маслом форму, змастити перці олією.
  6. Запікати за 190 градусів 20-25 хвилин.

Фарширований перець у мультиварці

Інгредієнти

  • Солодкий болгарський перець – 12 шт.
  • Змішаний фарш – 500 г
  • Рис круглозерний – 4-5 ст. л.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелень петрушки або кропу – 1/4 пучка
  • Базилік – 2 гілочки
  • Помідори – 2 шт.
  • Сіль, перець

Для соусу

  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 300 г
  • Томатна паста – 4 ст. л.
  • Вода – 500 мл
  • Сіль перець
  • Зелень – для подачі

Спосіб приготування

  1. Приготувати начинку. Для цього змішати м'ясний фарш зі свинини і яловичини із сирим рисом, нарізаною дрібними кубиками ріпчастою цибулею і стиглими помідорами, натертою на дрібній тертці морквою, дрібно посіченою зеленню петрушки, кропу і базиліку, сіллю і перцем. Ретельно перемішати всі інгредієнти.
  2. Перець добре промити, акуратно вирізати насіння і наповнити фаршем.
  3. Увімкнути мультиварку. Обсмажити на олії цибулю, нарізану кубиками, і натерту на крупній тертці моркву. Щойно цибуля стане золотистою, а морква розм'якшиться, вимкнути режим смаження.
  4. Викласти на овочі фарширований перець. Залити сумішшю зі сметани, томатної пасти, води, солі й перцю.
  5. Увімкнути режим "Тушкування" і готувати близько 1,5 години.
  6. Перед подачею посипати фарширований перець свіжою зеленню.

Якщо любите пиріжки з овочами, то приготуйте самоси. Подробиці рецепта – у відео.

Тут знайдете 10 грибних пирогів для смачної вечері.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти