Фаршировані кабачки можна подавати як самостійну страву або доповнити будь-яким гарніром на свій смак. Для приготування найкраще підійдуть молоді кабачки з тонкою шкіркою.
Фаршировані кабачки з овочами і м'ясом

Складові:

- кабачки або цукіні – 2-3 шт.
- філе курки або індички – 500 г
- рис – 0,5 склянки
- сіль перець
- морква – 1 шт.
- цибуля – 1 шт.
- томатна паста – 1 ст.л.
- сметана або йогурт – 4 ст.л
Рецепт приготування:
- Спочатку приготувати фарш. М'ясо помити, нарізати і пропустити через м'ясорубку.
- Рис відварити до напівготовності, додати до фаршу.
- Цибулюк і половину морквини обсмажити до м'якості і додати до м'яса. Посолити, поперчити і добре перемішати.
- Кабачки помити, нарізати кільцями. З кабачків видалити серцевину з допомогою чайної ложки. Начинити кабачки фаршем. Скласти в каструлю, залити водою і відправити на плиту.
- Половину моркви трохи обсмажити, додати томатну пасту і сметану. Тушкувати близько 5 хвилин, потім додати до кабачків. Готувати страву під кришкою протягом 40 хвилин.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Фаршировані кабачки з сиром і маслинами

Складові:
- середні кабачки або цукіні – 3 шт.
- сир вершковий – 500 г
- твердий сир – 100 г
- товчений часник – 2 зубчики
- пучок петрушки – 1 шт.
- пучок кропу – 1 шт.
- нарізані кружальцями маслини – 2-3 ст.л.
- олія рослинна – 1 ст. л.
- сіль, мелений чорний перець
Рецепт приготування:
- Кабачки вимити, розрізати навпіл і чайною ложкою обережно видалити серцевину. Обережно відправити в киплячу підсолену воду і бланшувати 5 хвилин. Злити рідину і облити холодною водою.
- Сир протерти через сито. Сир натерти на дрібній тертці. Часник очистити і подрібнити.
- Зелень вимити, обсушити і дрібно нарізати. Змішати в мисці сир, сир, часник, маслини і зелень. Приправити сіллю і перцем.
- Нафарширувати кабачки приготовленою начинкою. Помістити на деко, скропити оливковою олією і поставити в розігріту до 180 C духовку на 30-35 хвилин.
Фаршировані кабачки по-італійськи

Складові:
- кабачки або цукіні – 4 шт.
- змішаний м'ясний фарш – 500 г
- ріпчаста цибуля – 1 шт.
- яйце – 1 шт.
- томатний соус марінара – 3/4 склянки
- хлібні крихти – 1/4 склянки
- сіль, перець – за смаком
- тертий сир – 100 г
Рецепт приготування:
- Кабачки помити і розрізати навпіл. Вийняти м'якоть і насіння, залишивши човники приблизно 0,5 1 см в товщину.
- Помістити кабачки на змащене маслом деко, накрити і запікати при температурі 160 С протягом 5-10 хвилин. Злити зайву рідину.
- Цибулю почистити і дрібно нарізати, обсмажити на олії до м'якості. Додати фарш і готувати, постійно розбиваючи грудочки кухонною лопаткою, поки м'ясо вже буде не рожеве.
- Зняти сковороду з вогню, злити рідину. Додати яйце, соус марінара, хлібні крихти і половину сиру. Посолити і поперчити.
- Викласти приблизно чверть склянки начинки в кожну половинку кабачка. Запікати в духовці ще 10-15 хвилин.
- Посипати залишками сиру і запікати, поки він не розплавиться. Подавати закуску гарячою.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати шоколадні кекси з кабачками. Крім цього, сайт "Сьогодні" ділився рецептом іспанської тортильи з кабачками і картоплею. Ми також повідомляли, чому влітку варто їсти більше кабачків.
Дивіться відео, як приготувати кабачковий мільфей з крабовим пюре: