Шукаєте оригінальний рецепт летньої закуски? Приготуйте човники з баклажанів з помідорами, кедровими горіхами і сиром.
Баклажани в духовці з сиром
Інгредієнти:
- 2 баклажана
- 4 ст.л. оливкового масла
- невеликий пучок петрушки
- 100 г пармезану
- 5 ст.л. обсмажених кедрових горішків
- 3 невеликих помідора
- сіль перець
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Розігріти духовку до 180 градусів.
- Розрізати баклажани вздовж навпіл. Ножем зробити глибокі подовжні розрізи в м'якоті баклажана, покласти на деко шкіркою вниз і запікати близько 30 хвилин.
- Вийняти з духовки і дати охолонути. Ложкою акуратно вискоблити м'якоть, намагаючись не пошкодити шкірку.
- Подрібнити м'якоть баклажана, петрушку і помідори.
- Натерти сир, відкласти 4 ст.л., інші інгредієнти перемішати.
- Додати кедрові горіхи, посолити, поперчити і додати 2 ст.л. оливкового масла.
- Добре все перемішати і наповнити сумішшю баклажани, перекласти їх на деко. Посипати тертим пармезаном. Відправити в духовку на 15 хвилин.
- Готові баклажани скропити оливковою олією і подавати теплими.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами тушкованих баклажанів з овочами. Сайт "Сегодня" також розповідав, навіщо потрібно вживати баклажани. Окрім цього, ми повідомляли, що баклажани допомагають позбутися від нікотинової залежності і запобігають появі зморшок.
Дивіться відео, як приготувати в'ялені баклажани:
Читайте також: