Олів'є – від нього ми не перестанемо втомлюватися ніколи. Цікаво, але саме в Новий рік він стає особливо смачним. І не важливо, з якого покоління той, хто святкує, і яких модних течій у їжі дотримується – на столі олів'є має бути повинен. З домашнім майонезом або з купленим у магазині, з куркою в складі або рибою, прикрашений ікрою або просто зеленню. Це, як віддати данину традиції, зануритися в дитинство та й смачно поїсти, що вже тут приховувати.
Він може бути максимально наближеним до першого класичного рецепта (і це дуже дорого), він може бути дієтичним і навіть вегетаріанським. Вибір ваш. А чому б не приготувати його так, як це роблять відомі представники гастрономії та кулінарії в нашій країні? І так, ці люди до олів'є теж ставляться з великою любов'ю і трепетом. Шеф-кухар Олександр Смирнов пропонує замінити в рецепті картоплю на селеру, а моркву – на запечений гарбуз.

Олів'є з раковими шийками із селерою і гарбузом


Інгредієнти
- 20 г – ракові шийки
- 55 г – корінь селери (можна запечену картоплю)
- 35 г – запеченмй гарбуз (можна моркву)
- 20 г – зелений горошок або квасоля
- 35 г – лосось слабосолоний
- по 15 г – яблуко і свіжий огірок
- 50 г – майонез домашній
- 10 г – ікра (за смаком)
- вершкове масло
- часникова олія
- яйце перепелине
- сік лимона
- мікрозелень або мікс салату
Спосіб приготування
- Корінь селери проварити в молоці з медом, потім запекти разом з гарбузом.
- Овочі остудити і нарізати кубиками. Яблуко очистити, порізати кубиками, скропити лимонним соком.
- Ракові шийки обсмажити у вершковому маслі, додати часникову олію. Смажити не більше 30 секунд, тоді ракові шийки будуть м'якими і соковитими.
- Все змішати і додати горошок або квасолю. Можна використовувати паростки.
- Заправити домашнім майонезом.
- Посолити, поперчити за смаком. Додати трохи цукру, він допоможе краще розкрити смак.
- Прикрасити зеленню (горох, рукола) та ікрою (червона, щуча, ікра тобіко).
Тут знайдете рецепт експериментального олів'є від Сави Лібкіна і Лізи Глінської.
Читайте також:
- Експериментальний олів'є від шеф-кухаря Андрія Дромова: рецепт з фото
- Оригінальні салати на Новий рік без майонезу – 3 рецепти від Євгена Клопотенка
- З креветками, кальмарами і мідіями – 5 салатів із морепродуктами на Новий рік
- Експериментальний олів'є від Діми Борисова: рецепт з фото
- Холодні закуски на Новий рік-2021: вісім святкових рецептів