Модні сукні весни 2022

Трендові сумки осені 2021

Корисні сніданки

Секрети краси Софі Лорен

Тести

Найдорожче

Експериментальний олів'є із селерою і гарбузом від шеф-кухаря Олександра Смирнова: рецепт з фото

Кидаємо виклик традиціям і шаблонами в приготуванні салату

Олів'є – від нього ми не перестанемо втомлюватися ніколи. Цікаво, але саме в Новий рік він стає особливо смачним. І не важливо, з якого покоління той, хто святкує, і яких модних течій у їжі дотримується – на столі олів'є має бути повинен. З домашнім майонезом або з купленим у магазині, з куркою в складі або рибою, прикрашений ікрою або просто зеленню. Це, як віддати данину традиції, зануритися в дитинство та й смачно поїсти, що вже тут приховувати.

Він може бути максимально наближеним до першого класичного рецепта (і це дуже дорого), він може бути дієтичним і навіть вегетаріанським. Вибір ваш. А чому б не приготувати його так, як це роблять відомі представники гастрономії та кулінарії в нашій країні? І так, ці люди до олів'є теж ставляться з великою любов'ю і трепетом. Шеф-кухар Олександр Смирнов пропонує замінити в рецепті картоплю на селеру, а моркву – на запечений гарбуз.

Фото: Олександр Смирнов

Олів'є з раковими шийками із селерою і гарбузом

Реклама

Інгредієнти

  • 20 г – ракові шийки
  • 55 г – корінь селери (можна запечену картоплю)
  • 35 г – запеченмй гарбуз (можна моркву)
  • 20 г – зелений горошок або квасоля
  • 35 г – лосось слабосолоний
  • по 15 г – яблуко і свіжий огірок
  • 50 г – майонез домашній
  • 10 г – ікра (за смаком)
  • вершкове масло
  • часникова олія
  • яйце перепелине
  • сік лимона
  • мікрозелень або мікс салату

Спосіб приготування

  1. Корінь селери проварити в молоці з медом, потім запекти разом з гарбузом.
  2. Овочі остудити і нарізати кубиками. Яблуко очистити, порізати кубиками, скропити лимонним соком.
  3. Ракові шийки обсмажити у вершковому маслі, додати часникову олію. Смажити не більше 30 секунд, тоді ракові шийки будуть м'якими і соковитими.
  4. Все змішати і додати горошок або квасолю. Можна використовувати паростки.
  5. Заправити домашнім майонезом.
  6. Посолити, поперчити за смаком. Додати трохи цукру, він допоможе краще розкрити смак.
  7. Прикрасити зеленню (горох, рукола) та ікрою (червона, щуча, ікра тобіко).
Реклама

Тут знайдете рецепт експериментального олів'є від Сави Лібкіна і Лізи Глінської.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News

Рекомендації

Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Гороскоп
Твій гороскоп на сьогодні
Читати гороскоп
MUST HAVE
Beauty-покупки вересня
Придбати
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Вибрати професійного косметолога
Як це краще зробити?
Лайфхак дня
Як підготуватися до подорожі на авто
Хакнути
Новий кадр зі знімань сіквелу "Секс та місто"
Осінь у великому місті
Головні івенти вересня
Спланувати дозвілля
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
20 - 26 вересня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Ніч в готелі на Мальдівах за мільйон гривень
За що такі гроші?
Особистий досвід
Як ми потрапили у місце, де знімали сцени з "Гаррі Поттера"
Дізнатися
Чек-лист вересня
10 речей, які треба встигнути зробити
Хочу дізнатися!
ТОР-5 фавориток редакції за звання
Miss Ukraine-2021
1/2

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти