I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Експериментальний олів'є із селерою і гарбузом від шеф-кухаря Олександра Смирнова: рецепт з фото

Кидаємо виклик традиціям і шаблонами в приготуванні салату

Олів'є – від нього ми не перестанемо втомлюватися ніколи. Цікаво, але саме в Новий рік він стає особливо смачним. І не важливо, з якого покоління той, хто святкує, і яких модних течій у їжі дотримується – на столі олів'є має бути повинен. З домашнім майонезом або з купленим у магазині, з куркою в складі або рибою, прикрашений ікрою або просто зеленню. Це, як віддати данину традиції, зануритися в дитинство та й смачно поїсти, що вже тут приховувати.

Він може бути максимально наближеним до першого класичного рецепта (і це дуже дорого), він може бути дієтичним і навіть вегетаріанським. Вибір ваш. А чому б не приготувати його так, як це роблять відомі представники гастрономії та кулінарії в нашій країні? І так, ці люди до олів'є теж ставляться з великою любов'ю і трепетом. Шеф-кухар Олександр Смирнов пропонує замінити в рецепті картоплю на селеру, а моркву – на запечений гарбуз.

Реклама
Фото: Олександр Смирнов

Олів'є з раковими шийками із селерою і гарбузом

Інгредієнти

  • 20 г – ракові шийки
  • 55 г – корінь селери (можна запечену картоплю)
  • 35 г – запеченмй гарбуз (можна моркву)
  • 20 г – зелений горошок або квасоля
  • 35 г – лосось слабосолоний
  • по 15 г – яблуко і свіжий огірок
  • 50 г – майонез домашній
  • 10 г – ікра (за смаком)
  • вершкове масло
  • часникова олія
  • яйце перепелине
  • сік лимона
  • мікрозелень або мікс салату

Спосіб приготування

Реклама
  1. Корінь селери проварити в молоці з медом, потім запекти разом з гарбузом.
  2. Овочі остудити і нарізати кубиками. Яблуко очистити, порізати кубиками, скропити лимонним соком.
  3. Ракові шийки обсмажити у вершковому маслі, додати часникову олію. Смажити не більше 30 секунд, тоді ракові шийки будуть м'якими і соковитими.
  4. Все змішати і додати горошок або квасолю. Можна використовувати паростки.
  5. Заправити домашнім майонезом.
  6. Посолити, поперчити за смаком. Додати трохи цукру, він допоможе краще розкрити смак.
  7. Прикрасити зеленню (горох, рукола) та ікрою (червона, щуча, ікра тобіко).

Тут знайдете рецепт експериментального олів'є від Сави Лібкіна і Лізи Глінської.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти