Ікра – для багатьох це не що інше, як делікатес, тому дозволити її собі може далеко не кожен. Адже коштує вона більше 2 тисяч гривень за сто грамів. Щоб зекономити, кулінари пропонують прикрасити новорічний стіл кав'яром із желе. Дізнаємось, з чого його ї готують і як він смакує.
Вишуканий делікатес удома
Вишуканий і зовсім не дорогий делікатес, до речі. Домашня чорна "ікра" коштуватиме вам 33 гривні. Розберемо все докладніше.
Інгредієнти
- 150 мл соєвого соусу – 20 грн
- 1 ч.л. агар-агару – 3 грн
- 250 мл рослинної олії – 10 грн
Спосіб приготування
- Склянки з олією охолоджуємо в морозилці.
- Наливаємо у каструлю соєвий соус. Додаємо суміш для желе та ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння. Дістаємо з холодильника олію.
- Набираємо гарячий соус у піпетку і крапаємо в замерзлу олію.
- Тільки-но олія нагріється – зцідити отриманий "псевдокав'яр" через ситечко.
- Відібрати вдалі "ікринки" та перекласти в ікорницю.
Треба сказати, що процес доволі кропіткий і виснажливий, адже крапельки не мають торкатися одна одної. До того ж желе швидко застигає і час від часу його знову треба нагрівати. Та результат виправдовує очікування. Бо домашній делікатес неможливо відрізнити від справжньої ікри. На смак кав'яр солоний і нагадує соєвий соус. Цілком може згодитися для прикраси ваших новорічних страв.
Тут знайдете рецепти холодних закусок на Новий рік.
Читайте також:
- З креветками, кальмарами і мідіями – 5 салатів із морепродуктами на Новий рік
- Головний салат 2021 року – "Бичок": рецепт з фото
- Оселедець під шубою: історія і секрети приготування новорічного салату
- Що приготувати вегетаріанцям на Новий рік-2021: 10 святкових рецептів
- Втомилися від "Олів'є". Пропонуємо змінити на салат з індичкою й грушею (рецепт від Клопотенка)