Сезон хурми стартував, тому вже на прилавках базарів і магазинів з'явилися ранні сорти. За кілограм просять від 25 гривень. Але не завжди виходить вгадати і замість солодкого можна купити терпкий фрукт. Як позбутися цієї терпкості і правильно вибирати хурму – читайте далі в матеріалі.
Поряд з яблуками і грушами на базарах і в магазинах з'являються яскраво-помаранчеві плоди хурми. Ціни на цей фрукт коливаються від 25 до 150 гривень. Але продавці не виключають, що незабаром хурма подорожчає.
На наших прилавках можна знайти три різновиди хурми:
- "Корольок" – солодкий на смак з яскравим кольором м'якоті.
- Шарон – суміш японської хурми з яблуком, не терпкий і без кісточок.
- Звичайна хурма – солодка, але терпка.
Як правильно вибирати хурму
Щоб вибрати смачну хурму, слід звернути увагу на її зовнішній вигляд, радить продавець Тетяна і дає прості рекомендації.
Хурма має бути темна і ніби желейного виду, як прозора. Ось тоді вона не буде терпкою. Про стиглість хурми говорить і коричнева павутинка на ній.
Як позбутися терпкості хурми в домашніх умовах
Якщо ви все ж купили терпкий на смак плід – не біда, адже його можна зробити солодким. Відома фуд-блогер Анна Ольхова ділиться своїми секретами, як позбутися терпкості хурми.
1. Заморожування
Необхідно для початку помити хурму, просушити рушником і помістити в спеціальний пакет або контейнер. Покласти в морозильну камеру на добу, після чого вона буде придатніша до вживання.
2. Допоможуть і високі температури
Але не більше 40 градусів, щоб зберегти всі корисні речовини. Якщо ми говоримо про теплову обробку, то все ж маємо на увазі вже оброблений фрукт або пюрований за допомогою блендера.
Якими корисними властивостями володіє хурма
Хурма багата на вітаміни А, В і С. А за словами дієтолога Юлії Поворознюк, вона містить також достатню кількість калію для профілактики серцево-судинних захворювань, магнію для нашої нервової системи.
Хурма також містить в своєму складі залізо, фосфор та інші мікроелементи.
Але зловживати хурмою не можна. За день можна з'їдати не більше 150 грамів, якщо плід солодкий, і 100 грамів – якщо в'яже рот.
Тим часом гастроентеролог розвінчала популярний міф про схуднення за допомогою сала.