I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

3 жирних, але смачних салати з радянського минулого – встояти неможливо

І це не олів'є із "Шубою" і "Мімозою"

Звісно, покоління кінця 80-х початку 90-х може думати, що кількадесят років тому, крім олів'є, оселедця під "шубою", "Столичного" й овочевих, жодних інших салатів не існувало. Мовляв, скромно все тоді було. На широку ногу святкували хіба що Новий рік. А дарма. Не треба думати, що тоді готували по-простому, по-домашньому. Були в ті часи і досить гідні салати в плані інгредієнтів і їхніх поєднань в одній тарілці. Салат "Пасажирський" – той, що їли у вагоні-ресторані, салат "Мінський" – гордість кухні Білорусі та "Ненажера" – салат-виручалка, коли гості на порозі.

Салат "Пасажирський"

Реклама

Із самої назви зрозуміло, що цей салат був головним у вагонах-ресторанах. Для багатьох з'їсти тарілку "Пасажирського" – це було особливим ритуалом. Ясна річ, готували його і поза потягом, тобто вдома. І, як годиться, здебільшого на свята.

Фото: instagram.com/tanya_gotovit/

Інгредієнти (1 порція)

  • Печінка яловича – 250 г.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Огірок солоний – 1 шт.
  • Майонез для заправки

Спосіб приготування

Реклама
  1. Печінку промити, прожилки видалити, обсмажити, остудити, нарізати соломкою.
  2. Цибулю нарізати півкільцями, пасерувати. Огірок нарізати соломкою.
  3. Усе змішати, заправити майонезом.

Читайте також:

Салат "Мінський"

Реклама

Цей салат не простий, він вписаний в кулінарні книги Білорусі в середині 80-х. Про те, що "Мінський" справді відображає всю палітру смаків цієї країни, кажуть його складові. Картопля, гриби, квашена капуста – це те, що білоруси активно вирощують-збирають, це те, що є в багатьох стравах їхньої кухні.

Інгредієнти

  • Гриби – 300 г
  • Відварна картопля – 5 шт.
  • Солоні огірки – 2 шт.
  • Квашена капуста – 200 г
  • Сіль, сметана – за смаком
  • Зелена цибуля
  • Олія

Спосіб приготування

  1. Будь-які гриби відварити або обсмажити на олії. Нарізати досить великими шматочками.
  2. Відварну картоплю також подрібнити кубиками, огірки натерти на тертці.
  3. Цибулю нарізати кільцями.
  4. З'єднати в салатнику картоплю, цибулю, гриби, огірки та квашену капусту.
  5. Салат посолити за смаком і заправити сметаною.

Читайте також:

Салат "Ненажера"

Фото: instagram.com/nashi_zhizni_/

"Ненажера" – тому що ситно. Трохи скромно, так. Але м'ясо в ньому є, овочі теж присутні – майже збалансована страва. Є версія, що цей салат був придуманий як альтернатива олів'є і "Мімозі". На свята його не готували, а от до несподіваного приходу гостей – цілком.

Інгредієнти

  • Свинина відварна – 500 г
  • Морква – 2 шт.
  • Огірки солоні – 3 середніх
  • Цибуля – 1 шт.
  • Майонез

Спосіб приготування

  1. Усе нарізати соломкою.
  2. Моркву і цибулю обсмажити окремо на сковороді.
  3. Змішати, заправить майонезом.

Тут знайдете рецепт котлети по-київськи.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти