Цей рецепт чізкейку ідеально підійде для святкування Дня святого Валентина: він незвичайний, зі своєю родзинкою, красивий і дуже ніжний.
Чізкейк на День святого Валентина
Інгредієнти на форму 22 см:
Для основи:
- 300 г печива
- 100 г вершкового масла
Для начинки:
- 500 г маскарпоне
- 3 шт. яйце
- 250 г сметани
- 80 г цукру
- 20 г ванільного цукру
Для верхнього шару:
- 1 пачка вишневого желе
- 50 г білого шоколаду
- 2 ст.л. жирних вершків
- 15 г мигдальних пелюсток
Рецепт приготування:
- Маскарпоне змішуємо з цукром, ванільним цукром і сметаною (не збиваємо). Додаємо злегка збиті яйця і ретельно перемішуємо.
- Печиво подрібнюємо в блендері. Вершкове масло розтоплюємо, додаємо до печива і перемішуємо. Розподіляємо печиво у формі для випічки, формуємо бортики і відправляємо до розігрітої до 170 градусів духовки на 10 хвилин.
- Потім повністю охолоджуємо основу і викладаємо в неї начинку. Розрівнюємо і відправляємо до розігрітої до 160 градусів духовки на 60-70 хвилин. Чізкейк повинен стати щільним по краях, але похитуватися в середині при струшуванні. Готовий чізкейк залишаємо остигати в духовці з відкритими дверцятами на 20 хвилин. Потім виймаємо його з духовки і повністю охолоджуємо.
- Желе готуємо згідно з інструкцією, тільки використовуємо трохи менше води (замість 400 мл візьміть 300 мл).
- Дати желе охолонути, трохи схопитися і акуратно виливаємо його на чізкейк, відправляємо до холодильника до повного застигання.
- Шоколад ламаємо на шматочки, кладемо в каструлю з вершками і на повільному вогні розтоплюємо до однорідності, охолоджуємо. Покриваємо краї чізкейка шоколадом і посипаємо мигдальними пелюстками.
Порада: до желейного шару можна додати жменю свіжих ягід.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати шоколадний торт у вигляді серця на День святого Валентина. Ми також ділилися рецептом капкейків з сюрпризом.
Дивіться відео, як приготувати сметанник без випічки: