Куди поїхати у відпустку

Як правильно худнути

Готуємо джем з абрикос

Модні джинси

Тести

Найдорожче

День святого Валентина: ТОП-5 страв у вигляді серця

Готуємо смачні "валентинки" для коханих

Традиція дарувати 14 лютого коханим валентинки прижилася в нашій країні дуже міцно. Сердечка всіх відтінків червоного кольору піднімають настрій в похмурі зимові дні. Але найкращий спосіб порадувати дорогих людей – пригостити їх смачними "сердечками" власного приготування.

Яєчня у вигляді серця

368c3c70ecd3c17439438f568e335863--hot-dogs-dishes

Фото: Pinterest

Складові:

  • Сосиска – 2 шт.
  • Яйця 2 шт.
  • Сіль, перець за смаком
  • Рослинна олія за смаком
  • Зелень за смаком

Рецепт приготування:

1. Сосиску почистити і розрізати уздовж навпіл, не дорізаючи до кінця. Вивернути дві частини сосиски і з'єднати кінчики так, щоб вийшло сердечко. Скріпити зубочисткою.

2. Злегка обсмажити на невеликій кількості рослинної олії. Як тільки сосиска з одного боку підсмажиться, перевернути і в середину акуратно вбити яйце. Посолити, поперчити.

3. Перекласти на тарілку і посипати рубаною зеленню.

Піца у вигляді серця

72_main_new.1518002293

Фото: Genius Kitchen

Складові:

  • дріжджове тісто для піци
  • томатний соус з італійськими травами
  • салямі або пепероні
  • тертий твердий сир або моцарелла

Рецепт приготування:

1. Замісити тісто для піци і дати йому підійти. Розкачати на присипаній борошном поверхні і надати тісту форму серця. Зробити пальцями невеликі бортики.

2. Вирізати з скибочок салямі сердечка за допомогою формочок для печива.

3. Змастити тісто томатним соусом, відступаючи від країв. Викласти зверху начинку. Випікати в розігрітій до 200° С духовці 15-20 хвилин. За цей час краї тіста повинні підрум'янитися.

4. Розрізати піцу у формі серця на порційні шматки і відразу ж подавати.

Порада: в начинку можна додати нарізані печериці, помідори черрі і оливки.

Салат "Гранатовое серце"

759980

Фото: chocolate-kiss.ru

Інгредієнти для форми 20 см:

  • Куряче філе – 2 шт.
  • Волоські горіхи – 80 г
  • Сир – 170 г
  • Буряк – 1 шт.
  • Гранат – 1 шт.
  • Яйце куряче – 5 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Домашній майонез – 250 г
  • Сіль за смаком

Рецепт приготування:

1. Куряче філе відварити в підсоленій воді до готовності і нарізати дрібними кубиками.

2. Цибулю нарізати півкільцями або кубиками і обсмажити на олії.

3. Яйця відварити круто і натерти на крупній тертці. Сир натерти на крупній тертці.

4. Буряк відварити до готовності, почистити і натерти на крупній тертці.

5. Гранат розібрати на зерна, волоські горіхи подрібнити ножем.

6. Тепер викласти салат шарами у вигляді серця, злегка посипаючи сіллю і чорним перцем: 1 шар – куряче філе 2 шар – обсмажена цибуля, майонез; 3 шар – яйця, 4 шар – сир і майонез; 5 шар – волоські горіхи, 6 шар – буряк, майонез; 7 шар – зерна граната.

6. Готовий салат відправити в холодильник на кілька годин, щоб він охолов і просочився.

Шоколадний торт у вигляді серця

maxresdefault_02

Фото: joyofbaking.com

Складові:

Для тіста:

  • 3 великих яйця, розділених на жовтки і білки
  • 1 великий яєчний білок
  • 200 г дрібного цукру
  • 85 г борошна
  • 40 г какао-порошку
  • 1 1/4 чайні ложки розпушувача
  • 1/2 чайної ложки соди
  • дрібка солі
  • 120 мл рослинної олії без запаху
  • 80 мл кави або води
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту

Для крему:

  • 120 мл вершків для збивання
  • 1/4 чайної ложки ванільного екстракту
  • 30 г дрібного цукру або пудри
  • 3/4 столової ложки какао-порошку

Для глазурі:

  • 230 г нарізаного чорного шоколаду
  • 180 мл жирних вершків
  • 30 г вершкового масла
  • 1 столова ложка коньяку або бренді

Рецепт приготування:

1. Розігріти духовку до 180° С.

2. Змастити маслом 23 см форму у вигляді серця і присипати її борошном.

3. Приготувати тісто. Розділити яйця кімнатної температури на білки і жовтки. До білків додати додатковий яєчний білок.

Перемішати 130 г цукру, борошно, какао-порошок, розпушувач, соду і сіль. Відкласти в сторону.

Віночком перемішати рослинну олію, каву або воду і ванільний екстракт.

Міксером збити жовтки в пишну світлу масу. Продовжуючи збивати, влити масляну суміш. Поступово додати борошняну суміш і добре збити.

В окремій мисці збити яєчні білки до появи м'яких піків. Поступово додати цукор і збити до міцних піків.

У кілька прийомів додати збиті яєчні білки в тісто, акуратно перемішати силіконовою лопаткою.

Вилити тісто в підготовлену форму і випікати близько 35-45 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою. Остудити корж у формі протягом 10 хвилин, потім перекласти на решітку і дати повністю охолонути.

4. Приготувати крем. У великій мисці перемішати вершки, ванільний екстракт, цукор і какао-порошок. Накрити кришкою і поставити миску в холодильник на півгодини. Потім збити до міцних піків.

5. Розрізати спечений пиріг на два коржі. Перевернути верхній шар торта (так, щоб верх пирога став низом) і змастити його шоколадний крем. Накрити другим коржем, злегка притиснувши зверху, і знову змастити кремом. Прикрити торт поліетиленовою плівкою і помістити в холодильник на кілька годин або на ніч.

6. Приготувати глазур. Залити розламаний на шматочки шоколад вершками, що киплять. Дати постояти кілька хвилин і акуратно перемішати віночком, додати коньяк. Вилити глазур на центр торта. За допомогою великої лопатки розподілити її по всій поверхні. Поставити торт в холодильник, щоб глазур застигла.

7. Перед подачею торт можна прикрасити шоколадними трюфелями або свіжими ягодами.

Млинці у вигляді сердечок від Руслана Сенічкіна

69_main_new.1517243524

Фото: прес-служба

Складові:

  • Яйця – 2 шт.
  • Яблучний оцет – 1 ч.л.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Борошно – 250 г
  • Молоко – 100 мл
  • Вершковий сир – 200 г
  • Вершкове масло – 150 г
  • Ванільний цукор – 2 ст.л.
  • Цукор – 5 ст.л.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Буряковий сік – 50 мл.

Рецепт приготування:

1. Змішати борошно, соду, ванільний цукор і звичайний цукор в окремій мисці. Додати трохи солі за смаком і все ретельно перемішати.

"Борошно бажано просіяти через сито", – зазначає Руслан Сенічкін.

2. Молоко вилити в іншу миску, додати в нього трохи жирної сметани, вершковий сир, розтоплене вершкове масло і 2 яйця. В кінці додати оцет і збити блендером до однорідної консистенції.

"Саме поєднання оцту та соди зробить страву більш пухкою", – говорить телеведучий.

3. Додати сухі інгредієнти в рідку суміш. Все ретельно перемішати. До маси влити буряковий сік і знову збити блендером.

"Щоб отримати буряковий сік, буряк потрібно натерти на дрібній тертці, а потім вичавити за допомогою марлевою ганчірки або сита", – підказує кулінар.

4. Готове тісто вилити в спеціальний дозатор. Сковороду поставити на вогонь, додати туди трохи масла. Спеціальним дозатором намалювати сердечка на сковороді. Смажити з обох сторін по кілька хвилин до готовності.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як святкують День святого Валентина в різних країнах світу. Ми також ділилися рецептами десертів до 14 лютого від відомих телеведучих.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Частіше проявляти емоції
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як швидко охолодити каву
Хакнути
Сольник зірки
MONATIK
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
18 - 25 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Впізнаєш зірку за її модним образом?
Спробувати
Куди піти
Атмосферні тераси Києва для літніх вечорів
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти