День святого Валентина: як приготувати шоколадний торт у вигляді серця

Красивий десерт на 14 лютого

Шоколад – один з найвідоміших афродизіаків. Смачний шоколадний торт допоможе створити романтичний настрій на День святого Валентина.

Шоколадний торт у вигляді серця

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 3 великих яйця, розділених на жовтки і білки
  • 1 великий яєчний білок
  • 200 г дрібного цукру
  • 85 г борошна
  • 40 г какао-порошку
  • 1 1/4 чайні ложки розпушувача
  • 1/2 чайної ложки соди
  • дрібка солі
  • 120 мл рослинної олії без запаху
  • 80 мл кави або води
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту

Крем:

  • 120 мл вершків для збивання
  • 1/4 чайної ложки ванільного екстракту
  • 30 г дрібного цукру або пудри
  • 3/4 столової ложки какао-порошку

Для глазурі:

  • 230 г нарізаного чорного шоколаду
  • 180 мл жирних вершків
  • 30 г вершкового масла
  • 1 столова ложка коньяку або бренді

Читайте також:

Рецепт приготування:

  1. Розігріти духовку до 180 градусів С.
  2. Змастити маслом 23 см форму у вигляді серця і присипати її борошном.
  3. Приготувати тісто. Розділити яйця кімнатної температури на білки і жовтки. До білків додати додатковий яєчний білок.
  4. Перемішати 130 г цукру, борошно, какао-порошок, розпушувач, соду і сіль. Відкласти в сторону.
  5. Віночком перемішати рослинну олію, каву або воду і ванільний екстракт.
  6. Міксером збити жовтки в пишну світлу масу. Продовжуючи збивати, влити масляну суміш. Поступово додати борошняну суміш і добре збити.
  7. В окремій мисці збити яєчні білки до появи м'яких піків. Поступово додати цукор і збити до міцних піків.
  8. У кілька прийомів додати збиті яєчні білки в тісто, акуратно перемішати силіконовою лопаткою.
  9. Вилити тісто в підготовлену форму і випікати близько 35-45 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою. Остудити корж у формі протягом 10 хвилин, потім перекласти на решітку і дати повністю охолонути.
  10. Приготувати крем. У великій мисці перемішати вершки, ванільний екстракт, цукор і какао-порошок. Накрити кришкою і поставити миску до холодильника на півгодини. Потім збити до міцних піків.
  11. Розрізати спечений пиріг на два коржі. Перевернути верхній шар торта (так, щоб верх пирога став низом) і змастити його шоколадним кремом. Накрити другим коржем, злегка притиснувши зверху, і знову змастити кремом. Прикрити торт поліетиленовою плівкою і помістити до холодильника на кілька годин або на ніч.
  12. Приготувати глазур. Залити розламаний на шматочки шоколад вершками, що киплять. Дати постояти кілька хвилин і акуратно перемішати віночком, додати коньяк. Вилити глазур на центр торта. За допомогою великої лопатки розподілити її по всій поверхні. Поставити торт до холодильника, щоб глазур застигла.
  13. Перед подаванням торт можна прикрасити шоколадними трюфелями або свіжими ягодами.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати торт "Червоний оксамит" на День святого Валентина. Ми також ділилися рецептом капкейків з сюрпризом.

Дивіться відео, як приготувати домашній шоколадний лікер:

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Life Сьогоднi на Google News
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Зробити в перебігу дня 4000 кроків
Тренуватися
Спецпроект
Календар лайфхаків
Червень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
20 - 26 червня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Вечеря за ₴200 000
За що такі гроші?
Хронометраж
12
дній
01
годин
38
хвилин
46
секунд
6 - 18 червня

74-й Каннський кінофестиваль

Перейти на спецтему
Лайфхак дня
Як швидко і компактно зібрати валізу у відпустку
Хакнути

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти