Содовий хліб дуже популярний у багатьох країнах світу, так як приготування його не забирає багато часу і сил. Особливо содовий хліб люблять в Ірландії – там його печуть з додаванням великої кількості родзинок.
Існує безліч рецептів приготування содового хліба зі всілякими інгредієнтами, але основними інгредієнтами є: борошно, сода і пахта, саме молочна кислота, що міститься в пахте, вступаючи в реакцію з содою, робить цей хліб повітряним.
Ірландський содовий хліб
Час приготування:
- 1.5 години
Калорійність:
- 290 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Борошно – 3 склянки
- Сода – 1 ч.л.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Сіль -1 ч.л.
- Цукор – 0,5 склянки
- Ізюм – 3 склянки
- Яйця – 2 шт.
- Вершкове масло кімнатної температури – 225 г
- Маслянка – 1.5 склянки
Спосіб приготування:
- Попередньо розігріти духовку 175 ºС.
- Помити і обсушити родзинки. Обваляти його в борошні, щоб при випічці він не опустився на дно форми.
- Змішати всі інгредієнти в мисці і замісити тісто. Маслянку потрібно додавати в самому кінці.
- Перекласти тісто в форму і випікати протягом 45-55 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою.
- Дістати содовий хліб з духовки і змастити його поверхню розтопленим вершковим маслом. Дати хлібу охолонути перед подачею.
З чим подавати содовий хліб
Розріжте солодкий хліб на скибочки та намажте вершковим маслом.
Дивіться відео, як приготувати британські скони з родзинками:
Нагадаємо, раніше "Сьогодні" писали, як приготувати зелене пиво в честь Дня святого Патріка . Ми також ділилися рецептами традиційних ірландських страв .