Гранола – це більше, ніж просто пластівці для сніданку. Багата на клітковину, вона зменшує вміст холестерину в крові і покращує обмін речовин.
Гранола відрізняється від мюслі тим, що злаки для її приготування попередньо запікають у духовці з медом, горіхами і сухофруктами. В якості основи найчастіше використовують вівсянку, кіноа або гречку.


В домашню гранолу можна додати багато корисних інгредієнтів, таких як:
- Сухофрукти
- Горіхи
- Насіння
- Паростки пшениці
- Овес
- Цілісні зерна
- Мед
- Свіжі фрукти

Зазвичай гранолу подають на сніданок разом з йогуртом, кефіром, молоком або соком. Але у нас є для вас ще кілька оригінальних ідей.
14 способів використання граноли

- Додайте гранолу в парфе.
- Змішайте гранолу з йогуртом, фруктами і ягодами. Подавайте на сніданок або на десерт.
- Використовуйте в якості начинки для печеного яблука.
- Додайте гранолу в кекси або мафіни.
- Запечіть гранолу в хлібі.
- Зробіть батончики з граноли. Для цього змішайте гранолу, мед, арахісове масло і шоколад.
- Обваляйте банани в гранолі і заморозьте.
- Посипте гранолою фруктовий салат.
- Додайте трохи граноли в вівсяну кашу.
- Використовуйте гранолу для приготування смузі.
- Залийте гранолу теплим молоком і дайте трохи настоятися.
- Використовуйте замість панірувальних сухарів для начинки штруделя.
- Подрібніть гранолу і обваляйте в ній шматочки курки перед смаженням, щоб отримати хрустку скоринку.
- Їжте гранолу разом з різними горіхами і насінням в якості добавки. Використовуйте насіння, мигдаль, родзинки, горіхи пекан, M&M's, кешью, курагу, сушені яблука, цукати з ананаса.
Крім перерахованого вище, гранола – відмінний подарунок друзям, колегам і сусідам. Просто насипте її в декоративний целофановий пакет і перев'яжіть стрічкою.
Дивіться відео, як вибрати ідеальні вівсяні пластівці:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сніданку з гранолою від Кортні Кардаш'ян.